Xiaomi Redmi Note 3 Pro Review (Introducere, Design, Display)

5.992 ori
<b>Xiaomi Redmi Note 3 Pro Review</b>Mobilissimo.ro realizează recenzia telefonului Xiaomi Redmi Note 3 Pro, care vine cu un procesor hexa-core Snapdragon 650 şi un ecran Full HD de 5.5 inch. Îl găsiţi la evoMAG.ro la preţul de 1.100 de lei, dar există şi o variantă cu 2 GB RAM şi 16 GB..

Introducere

După flagship-ul Xiaomi Mi 5, ne oprim azi asupra lui Xiaomi Redmi Note 3 Pro, pe care îl analizăm în următoarele rânduri. El este un model inedit, în ideea că a venit ca upgrade pentru modelul Note 3 la doar 2 luni după lansarea sa. Cumva Xiaomi a simţit nevoia să pluseze cu o versiune Snapdragon pe lângă cea MediaTek şi să crească şi rezoluţia camerei.

Terminalul a debutat în ianuarie 2016, după ce Note 3 sosise în noiembrie 2015. Avem de-a face cu un phablet upper-midrange, care costă 843 lei la evoMAG.ro în varianta cu 2 GB RAM şi 16 GB stocare sau 1099 lei în versiunea cu 3 GB RAM şi 32 GB stocare. El rulează Android cu MIUI 7 aplicat peste, ca şi Xiaomi Mi 5. Se poziţionează ca rival pentru modelele Galaxy A 2016 şi hai să vedem dacă livrează.

Design Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Destul de masiv, cu metal subţire şi curbe în spate

Xiaomi Redmi Note 3 Pro poate fi confundat foarte uşor cu Redmi Note 3, pentru că la urma urmei arată la fel. Avem parte de o zonă frontală destul de banală, un şasiu metalic unibody, iar acest model măsoară 8.7 mm în grosime şi cântăreşte 164 de grame. Prin comparaţie, el este mai gros decât Galaxy A7 (2016), care măsoară 7.3 mm în grosime şi are aceeaşi diagonală.

Partea bună e că Redmi Note 3 Pro e cu 8 grame mai uşor decât modelul Samsung. Am remarcat şi că această carcasă metalică are o platoşă subţire din metal în spate, care nu oferă chiar mare încredere cu privire la rezistenţa sa. Telefonul e comod şi în acelaşi timp uşor alunecos, iar el e foarte curbat în spate atât sus şi jos, cât şi pe laturi.

Utilizarea cu o singură mână e exclusă aici şi apreciem acel inel metalic de jur împrejurul ecranului. Spatele sună a gol odată ce îl ciocănim, de aici teoria mea cu metalul prea subţire. Per total un design banal, oarecum fragil şi un spate destul de arătos totuşi. Note 3 Pro vine pe auriu sau combinaţie de alb/argintiu.

Display Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Setările extra sunt de fapt punctul forte aici

După 2 telefoane LG cu pretenţii, dar cu light bleed ne vom "clăti gura" cu un Xiaomi care vine fără pretenţii la capitolul display, dar livrează o experienţă rezonabilă. Astfel, Xiaomi Redmi Note 3 Pro aduce un panou IPS LCD de 5.5 inch, cu rezoluţie Full HD. El nu include un player video preinstalat, aşa că am folosit aplicaţia Gallery.

La testul cu luxmetrul am atins 481 de unităţi LUX

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 92.Xiaomi Redmi Note 3 Pro481 (LUX)
 • 93.Samsung Galaxy S5480 (LUX)
 • 94.Allview X4 Soul Xtreme480 (LUX)
 • 95.Apple iPhone SE479 (LUX)
 • 96.ASUS ZenFone 5z (ZS620KL)479 (LUX)
 • 97.Sony Xperia XA2478 (LUX)
 • 98.Huawei Mate 20 Pro478 (LUX)
 • 99.Razer Phone 2478 (LUX)
 • 100.Samsung Galaxy S6475 (LUX)

Experienţa de vizualizare ne-a oferit o luminozitate bună, imagine clară, unghiuri largi de vizualizare şi contrast bunicel. Culorile au fost totuşi cam reci şi există o nuanţă albăstrie a imaginii când era afişat şi alb pe ecran. La testul cu luxmetrul am atins 481 de unităţi LUX, un rezultat bun, mai ales că depăşim modele celebre ca iPhone SE, OnePlus 2 sau Lenovo Vibe X3.

Pixelii ecranului lui Xiaomi Redmi Note 3 Pro, sunt de tip RGB Stripes

Suntem totuşi sub modelele Galaxy A 2016, iar pixelii acestui ecran sunt de tip RGB Stripes. În zona de Setări avem opţiuni pentru luminozitate, dar şi un Reading Mode special, care reduce glare-ul ecranului şi protejează ochii. Putem şi regla tăria acestei opţiuni şi realiza reducerea glare-ului cu un slider dedicat plus avem şi o listă de aplicaţii ce beneficiază de Reading Mode.

Apoi există un reglaj pentru culoare şi contrast cu slidere pentru Cald/Rece/Standard, astfel putem scăpa de nuanţa albăstrie ce vine presetată, dacă dorim acest lucru. Avem şi opţiuni pentru creşterea de contrast, contrast automat sau standard. Un ecran de calitate, căruia nu prea avem ce să îi reproşăm.

 • 1234
Xiaomi Redmi Note 3 Pro9,0410
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×