Huawei brevetează margini cu sensibilitate touch pentru viitoare smartwatch-uri

883 ori
<b>Huawei brevetează margini cu sensibilitate touch pentru viitoare smartwatch-uri</b>Din când în când mai aflăm detalii și despre brevete obținute de către Huawei, un asemenea moment având loc chiar acum când descoperim ce planuri au chinezii pentru viitoarele smartwatch-uri. Din schițele și descrierea asociată acestor

Noi brevete Huawei ar putea oferi o idee despre cum vor arăta şi funcţiona ceasurile inteligente ale companiei chineze. Dacă nu cele de la MWC 2018, atunci măcar cele de la IFA 2018 aş zice. Documentele oficiale menţionează prezenţa unor margini cu sensibilitate touch pe aceste purtabile.

Brevet Huawei

Până acum smartwatch-urile se controlau prin apăsare pe ecranul touch, prin rotirea marginilor, prin butoanele laterale şi au existat şi tentative cu controlul prin gesturi. Huawei vrea să adauge şi marginea touch în ecuaţie, se pare. Brevetele cu noua modalitate de control au fost deja aprobate de WIPO (World Intellectual Property Organisation). Imaginile de aici ne prezintă modul în care ar funcţiona sistemul.

Brevet Huawei

Fie atingem doar o anumită zonă din jurul ecranului, fie putem atinge toată marginea circulară pentru a naviga prin meniu spre exemplu. Fiecare sector poate realiza o funcţie, precum activarea aplicaţiei de fitness, pornirea unui apel sau altele de gen. Şi swipe-uri în sus sau jos sunt acceptate. O asemenea complexitate de comenzi duce cu gândul şi la jocuri, în mod tradiţional obstrucţionate de apăsarea pe ecranul cel mic de ceas.

Mai mult decât atât brevetul menţionează şi gesturi cu multiple nivele de presiune, în stil 3D Touch. Butoane integrate în curelele ceasului sunt amintite de asemenea. Huawei Watch 2 debuta la MWC anul trecut şi acum îi aşteptăm succesorul, poate chiar cu aceste tehnologii.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×