Xiaomi Mi Watch se lansează cu Wear OS la bord, conectivitate 4G și ecran AMOLED de 1.78 inch

1.390 ori
<b>Xiaomi Mi Watch se lansează cu Wear OS la bord, conectivitate 4G și ecran AMOLED de 1.78 inch </b>Astăzi a fost o zi mare pentru Xiaomi, companie care a lansat pe de o parte primul smartphone mid-range cu senzor foto de 108 mpx și pe de altă parte primul smartwatch Wear OS din portofoliu. Despre telefonul Mi CC9

Astăzi a fost o zi mare pentru Xiaomi, companie care a lansat pe de o parte primul smartphone mid-range cu senzor foto de 108 mpx și pe de altă parte primul smartwatch Wear OS din portofoliu. Despre telefonul Mi CC9 Pro v-am vorbit deja într-un articol dedicat, astfel că în cazul de față discutăm despre ineditul ceas numit Mi Watch pe care din punct de vedere al design-ului îl asociem unei clone de Apple Watch.

Xiaomi Mi Watch

Dispozitivul mai marchează și o altă premieră, fiind primul smartwatch cu branding Xiaomi. Revenind la design, acesta dispune de un panou spate din ceramică și vine în 2 variante diferite. Avem pentru început modelul mai accesibil cu cadran din aluminiu și protecție din sticlă Gorilla Glass 3 pentru ecran, iar în al doilea rând varianta Premium cu cadran din oțel inoxidabil și display protejat de sticlă de safir.

Ceasul are o greutate de 44 grame în varianta standard, respectiv 56 grame în versiunea Premium și măsoară 12.3 mm în grosime. Se oferă aici un ecran AMOLED de 1.78 inch cu tehnologie Always-on și rezoluție de 448 x 368 pixeli. Avem buton fizic de control pe lateral, difuzor și microfon. Bifăm prezența procesorului Snapdragon Wear 3100, a 8 GB stocare și a 1 GB RAM la bord.

Xiaomi Mi Watch dispune de Bluetooth, NFC, suport eSIM, 4G LTE și de senzor pentru măsurarea pulsului. Ceasul poate funcționa independent de smartphone și aduce la interiorul carcasei o baterie generoasă de 570 mAh care potrivit producătorului promite o autonomie de până la 36 ore cu 4G activ. 

Pe partea software avem Wear OS cu MIUI aplicat peste, fiind de altfel și prima versiune customizată a platformei OS Android. Cât despre prețuri, modelul standard debutează la vânzare pe 11 noiembrie în China pentru un preț de 185 dolari ~ 790 lei. Varianta Premium costă 285 dolari ~ 1.220 lei și pentru moment nu există vești despre lansarea globală.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×