Xiaomi Mi CC9 Pro a cucerit deja topul DxOMark, drept "regele fotografiei", cu un punctaj impresionant

4.267 ori
<b>Xiaomi Mi CC9 Pro a cucerit deja topul DxOMark, drept "regele fotografiei", cu un punctaj impresionant</b>De abia a fost anunţat Xiaomi Mi CC9 Pro, primul telefon din mainstream cu cameră de 108 megapixeli şi deja aflăm cum stă el la testele foto DxOMark. Francezii au publicat analiza camerei penta de pe telefon, testând varianta

De abia a fost anunţat Xiaomi Mi CC9 Pro, primul telefon din mainstream cu cameră de 108 megapixeli şi deja aflăm cum stă el la testele foto DxOMark. Francezii au publicat analiza camerei penta de pe telefon, testând varianta Mi CC9 Pro Premium Edition. Ce a ieşit aflaţi mai jos.

DxOmark

În primul rând avem de-a face aici cu un telefon cu dotări optice impresionante. În acel setup penta camera din spate este inclus un senzor de 108 megapixeli, cu stabilizare optică şi care scoate poze de 27 megapixeli, combinând pixelii. Avem şi o cameră telephoto pe distanţe focale mici de 12.19 MP şi una telephoto pe distanţe mari de 7.99 MP. Apoi vine camera ultra wide de 20 MP şi cea Macro pentru focalizare până la 2 centimetri distanţă.

Xiaomi Mi CC9 Pro

Cât despre testul DxOMark, francezii i-au dat acestui smartphone 121 de puncte, punându-l la egalitate cu locul întâi în topul lor, Huawei Mate 30 Pro. Telefonul obţine un impresionant scor de 130 de puncte la secţiunea Foto şi 102 la secţiunea Video. La video îl depăşeşte pe Mate 30 Pro, dar şi pe Pixel 4 şi Galaxy Note 10+ 5G. Testele au arătat expuneri bine calibrate la fotografiile la exterior şi detalii excelent păstrate.

Xiaomi Mi CC9 Pro

Camera se descurcă bine cu zgomotul, iar balansul de alb e mereu precis. Bokeh-ul este plăcut, cu o separare perfectă a cadrelor. Captura ultra wide are o cantitate scăzută de distorsionare a imaginii şi păstrează detaliile mai bine decât alte camere de gen pe alte telefoane. Şi captura nocturnă e bine iluminată şi colorată, chiar şi pe mod wide.

Xiaomi Mi CC9 Pro

Un neajuns al camerei penta ar fi comportamentul în situaţii cu dynamic range ridicat şi cu foarte multă lumină. Acolo se pierde claritatea la marginile capturilor. La video avem o focalizare foarte precisă şi rapidă, expunere OK şi zgomot bine ţinut sub control. Şi aici avem ceva limitări pe dynamic range. Scorul la testul de zoom e uriaş, de 109 puncte, mulţumită celor două camere telephoto cu lungimi focale diferite.

Xiaomi Mi CC9 Pro

Aş menţiona şi faptul că avem două bliţuri LED cu tonalitate diferită, care ajută mult la păstrarea culorii pielii noaptea. Pentru analiza completă aveţi aici site-ul DxOMark şi acum rămâne doar să aşteptăm lansarea pe plan local a telefonului. Varianta Premium este de la de 450 euro în sus.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×