Cât un grăunte de nisip! Atât de mică este noua cameră dezvoltată de OmniVision pentru uz medical

1.128 ori
<b>Cât un grăunte de nisip! Atât de mică este noua cameră dezvoltată de OmniVision pentru uz medical</b>După cum bine știți, camerele foto vin în tot soiul de forme și mărimi, asemenea componente fiind întâlnite pretutindeni în viața de zi cu zi. Le vedem cu forma camerelor video de supraveghere, le vedem pe smartphone-uri

După cum bine știți, camerele foto vin în tot soiul de forme și mărimi, asemenea componente fiind întâlnite pretutindeni în viața de zi cu zi. Le vedem cu forma camerelor video de supraveghere, le vedem pe smartphone-uri, mașini, dar și pe dispozitive medicale. Fix despre această zonă discutăm astăzi pentru că OmniVision, producătorul ce dezvolta camere pentru iPhone a lansat un modul foto cât un grăunte de nisip.

OmniVision OV6948

Se numește OmniVision OV6948 și aflăm că este cel mai mic modul foto din lume, având următoarele dimensiuni: 0.575 x 0.575 x 0.232 mm. Este capabil să producă imagini color de 40.000 pixeli grație cip-ului RGB Bayer cu retroiluminare laterală. După cum precizam mai sus, camera este destinată pentru uzul medical, dimensiunea redusă permițând implementarea sa în instrumente chirurgicale.

OmniVision OV6948

Camera va putea fi inserată astfel în corpul pacienților și ușura munca chirurgilor, aceștia văzând în timp real tot ce se întâmplă. Acest senzor OmniVision se remarcă prin eficiența energetică ce ajută la generarea unui nivel mai mic de căldură, reducând astfel disconfortul pacientului. 

OmniVision

Grație dimensiunilor extrem de reduse, camera poate încăpea și în venele pacienților, ajutând astfel la diagnosticarea blocajelor venoase. Se lucrează la implementarea sa la nivel endoscopic, prag în care se va ajunge peste câțiva ani. Se ridică semne de întrebare și cu privire la spionajul folosindu-se asemenea camere, dar cel mai probabil vor apărea reglementări speciale care vor permite celor de la OmniVision să își vândă creația doar companiilor avizate pentru producerea de echipamente medicale.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×