CEO-ul Google, Sundar Pichai compară AI-ul cu invenţia focului sau electricităţii

1.644 ori
<b>CEO-ul Google, Sundar Pichai compară AI-ul cu invenţia focului sau electricităţii</b>În cadrul unui eveniment susținut recent de către MSNBC, nimeni altul decât CEO-ul Google și anume Sundar Pichai a luat cuvântul pentru a spune câte ceva despre AI și rolul său în evoluție. El îl compară chiar cu invenția focului

Aşa cum am înţeles încă de la CES, anul 2018 va fi despre inteligenţa artificială şi tehnologiile aferente. Explică asta şi CEO-ul Google, Sundar Pichai, care a ţinut un discurs recent în cadrul unui eveniment găzduit de MSNBC şi site-ul sora The Verge, Recode. Acolo oficialul a comparat AI-ul cu invenţia focului şi electricităţii.

Sundar Pichai a declarat că inteligenţa artificială este unul dintre cele mai profunde proiecte la care umanitatea lucrează în acest moment. CEO-ul a dat ca exemplu utilizarea AI-ului pentru a rezolva probleme climatice sau pentru a vindeca bolile grave, precum cancerul. Google este printre liderii globali în zona AI, de aici şi poziţia de deschizător de drumuri pe care şi-o asuma.

Evident au fost la eveniment şi întrebări despre impactul pe care îl va avea AI-ul asupra joburilor şi s-a remarcat faptul că minţile luminate din Silicon Valley au o viziune roz cu privire la tehnologiile de genul. Pe de altă parte sunt şi voci ceva mai îngrijorate şi precaute cu privire la această tehnologie. Vladimir Putin a declarat la un moment dat că forța dominantă în AI va deveni şi puterea dominată la nivel global. Poate de aici și investițiile accelerate ale Chinei în domeniu recent...

Ca să nu mai vorbim despre Elon Musk, care odată la câteva luni ne avertizează că e foarte posibil ca scenariul din Terminator să devină real şi ca al treilea război mondial are şanse mai mari să fie declanşat de AI decât de Coreea de Nord. Până şi Sundar Pichai a recunoscut că e de aşteptat ca lumea să fie îngrijorată cu privire la AI şi că trebuie abordat cu mare grijă subiectul. Pe de altă parte, natiunile care rămân în urmă trebuie să se adapteze, altfel nu au nici o șansă.

Întregul interviu-documentar va fi difuzat pe YouTube pe 26 ianuarie şi îl aşteptăm cu sufletul la gură. A participat la sesiunea de întrebări şi CEO-ul YouTube, Susan, Wojcicki.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×