Creatorul lui Material Design de la Google pleacă la Dropbox

1.255 ori
<b>Creatorul lui Material Design de la Google pleacă la Dropbox</b>Aflăm astăzi faptul că Nicholas Jitkoff, creatorul lui Material Design de la Google a decis să plece din companie în favoarea unei noi funcții în cadrul Dropbox. Acesta reprezintă o pierdere foarte mare pentru marele G iar din câte se pare

Una dintre marile plecări de la Google din ultimii ani a fost cea a lui Andy Rubin, creatorul lui Android, care în 2014 a ales să formeze un incubator pentru startupuri şi să se ocupe de propria viziune pentru telefoanele mobile. Acum aflăm că Google a mai pierdut un talent, creierul din spatele lui Material Design, Nicholas Jitkoff alegând să părăsească compania.

Filosofia sa simplă şi inovatoare de design a fost replicat de multiple aplicaţii şi servicii, devenind miezul identităţii vizuale a lui Android în ultimii ani. A venit într-o perioadă de mare presiune, pentru că Google trebuia neapărat să dea un răspuns pentru acel "Skeumorphic UI" de la Apple, care a debutat cu iOS 7. După un deceniu petrecut la Google si dezvoltarea lui Material Design, Jitkoff a fost cooptat de Dropbox, unde va ocupa poziţia de vicepreşedinte al secţiunii Design.

Furnizorul de servicii de stocare în cloud e într-un fel de pană de inspiraţie, nereuşind să iasă din zona sa de confort. Experimente precum clientul de mail Maibox sau aplicaţia foto backup Carousel au fost închise anul trecut. Totuşi au avut succes recent cu aplicaţia Paper, software de productivitate colaborativ, care lucrează cu documente şi alte materiale de genul.

Aşteptaţi-vă la un UI revoluţionar pentru Dropbox, care multă vreme a păstrat aceeaşi abordare simplă şi minimalistă ce ar face un Total Commander mândru.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×