Google Photos pregătește butonul „uită tot”: Ask Photos ar putea șterge dintr-un foc tot ce i-ai spus

319 ori 01-10-2026
Google Photos pregătește butonul „uită tot”: Ask Photos ar putea șterge dintr-un foc tot ce i-ai spus

Google Photos pregătește un buton „Delete all” pentru memoria pe care i-o dai lui Ask Photos. Vorbim despre funcția bazată pe Gemini care permite căutarea conversațională prin galeria foto și care poate reține informații pe care i le spui pentru a le folosi mai târziu. Android Authority a descoperit în versiunea 7.95 a aplicației un buton prin care toate aceste informații ar putea fi șterse dintr-o singură mișcare.

Ca să fie limpede ce se șterge: Ask Photos are o zonă numită Remember List, unde ajung anumite lucruri pe care îi ceri explicit să le țină minte. Funcția nu este nouă. Încă de la prezentarea Ask Photos la Google I/O 2024 aflam că Gemini poate păstra detalii oferite de utilizator pentru a răspunde mai bine la întrebări viitoare.

Google Photos pregătește butonul „uită tot”: Ask Photos ar putea șterge dintr-un foc tot ce i-ai spus

Google explică în propria documentație că atunci când îi spui lui Ask Photos o informație utilă pentru viitor, aceasta poate fi adăugată în Remember List. Lista se găsește în Google Photos → Settings → Preferences → Gemini features in Photos → Remember List.

Până acum există însă doar varianta migăloasă: ștergi fiecare informație separat.

„Delete all” îi spune lui Ask Photos să uite lista

În APK-ul Google Photos 7.95, Android Authority și AssembleDebug au reușit să activeze un nou buton Delete all, amplasat în partea din dreapta sus a Remember List. După apăsare apare și un ecran de confirmare, deci nu ar trebui să poți goli accidental lista.

Utilitatea este destul de evidentă. Poate ai folosit Ask Photos luni de zile, ai alimentat lista cu diverse informații personale și vrei să o iei de la zero. În loc să cauți și să ștergi zeci de intrări una câte una, ai avea un reset general.

E genul de control care devine mai important pe măsură ce Google transformă Photos dintr-o simplă galerie într-un produs tot mai dependent de AI. Căutarea prin Google Photos poate deja combina limbajul natural cu informațiile din imagini, iar Ask Photos merge mai departe și construiește context din conversațiile anterioare.

Nu înseamnă însă că Gemini uită tot ce știe despre galeria ta

Aici apare nuanța importantă. Remember List reprezintă informațiile pe care i le-ai oferit explicit pentru a fi memorate, nu toate datele pe care funcțiile Gemini din Photos le pot utiliza.

Google spune că funcțiile AI din Photos pot folosi fotografiile și clipurile din bibliotecă, etichetele grupurilor de fețe, informații din cont și anumite inferențe realizate din conținut. Prin urmare, golirea Remember List nu trebuie confundată cu un buton gigantic de „reset Gemini” pentru Google Photos.

Android Authority mai remarcă și că momentan nu este explicat dacă apăsarea butonului va însemna eliminarea imediată a acestor informații din toate sistemele Google sau doar dispariția lor din Remember List.

Și înainte să cauți butonul în aplicație: funcția nu este disponibilă public. A fost activată în urma unui APK teardown, deci poate ajunge ulterior la utilizatori, poate suferi modificări sau Google poate decide să nu o lanseze deloc. Avem un precedent chiar recent cu alte funcții Google Photos descoperite în cod înainte de lansare, inclusiv noile opțiuni pentru codurile QR ale albumelor.

?>
Continuă lectura

Cele mai noi știri din categoria Diverse

Știri recente din aceeași zonă editorială, ușor de parcurs după subiectul curent.

?>