Se întâmplă şi la case mari: Google şi Facebook sunt victime ale phishing-ului, cu pagube de 100 de milioane de dolari

1.414 ori
<b>Se întâmplă şi la case mari: Google şi Facebook sunt victime ale phishing-ului, cu pagube de 100 de milioane de dolari</b>Se pare că nici companii gigant precum Google și Facebook nu sunt ferite de atacuri de tip phishing, acestea fiind de curând fraudate în acest mod cu până la 100 milioane de dolari. Vestea sosește prin intermediul unui raport al celor de la Forbes și

Ştii momentul acela când ai dat reply cu date confidenţiale la un mail trimis chipurile de banca ta? Ai fost victima unui fraude de tip "phishing", dar stai liniştit, că se întâmplă la case mari, ba chiar foarte mari, dacă ne uităm la ce au păţit Google şi Facebook recent.

Giganţii tech au fost confirmaţi drept victime ale unei fraude în valoare de 100 de milioane de dolari. Atacul a fost acoperit prima oară de presă în luna martie şi e acum detaliat de publicaţia Fortune. Un bărbat din Lituania a fost acuzat de atacuri de phishing la nivel de email împotriva a "două companii din SUA ce operează pe Internet". Iniţial cele două nu au fost numite, dar am aflat acum că e vorba de Google şi Facebook.

Evaldas Rimasauskas a creat un plan de a frauda giganţii tech, falsificând adrese email, facturi şi ştampile corporate pentru a se da drept un mare producător asiatic cu care colaborau Google şi Facebook. E vorba despre Quanta Computer, producător taiwanez de electronice, cu care au contract firme din SUA. Rimasauskas a primit astfel 100 de milioane de dolari, printr-o serie de conturi bancare din Europa de Est.

Între timp Facebook şi Google şi-au recuperat banii. Povestea e mai amplă decât credeţi, planul fiind conceput în 2013 şi executat pe parcursul a 2 ani. Lituanianul neagă acuzaţiile şi e prins între discuţiile dintre statul său şi SUA. Aparent avocaţii consideră că bărbatul nu va avea un proces drept în State. Nu pot să nu mă întreb de unde a făcut rost scammer-ul de o copie atât de fidelă a unei ştampile de corporaţie.

Trebuie spus că şi Quanta a avut reputaţia ranită în acest scandal, iar daunele de imagine ar putea face că firma să piardă contracte în SUA.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×