MWC 2016: Oppo lansează SmartSensor, o nouă tehnologie de stabilizare optică, pe bază de senzori

859 ori
<b>MWC 2016: Oppo lansează SmartSensor, o nouă tehnologie de stabilizare optică, pe bază de senzori</b>Oppo a lansat la MWC 2016 o nouă tehnologie de stabilizare optică a imaginii, sub numele de SmartSensor. Ea implica cel mai mic, rapid şi precis senzor disponibil pe terminalele mobile smart la ora actuală. &nbsp; SmartSensor oferă stabilizare pe...

Oppo a lansat la MWC 2016 o nouă tehnologie de stabilizare optică a imaginii, sub numele de SmartSensor. Ea implica cel mai mic, rapid şi precis senzor disponibil pe terminalele mobile smart la ora actuală.

SmartSensor oferă stabilizare pe bază de senzori, faţă de tehnologia actuală OIS, care implică un mic motor ce mişcă lentila pentru a compensa mişcarea handsetului. În cazul noii tehnologii lentila e ţinuta stabilă, dar senzorul e mişcat pentru a contracara schimbările de poziţie ale terminalului. În plus, noul mecanism are avantajul că e la fel de subţire precum 2 foi de hârtie, deci poate fi uşor implementat pe smartphone.

Ni se oferă cu această ocazie stabilizare a imaginii pe 3 axe, faţă de sistemul pe bază de lentile cu 2 axe şi e detectata mişcarea pe axa de rulare. Alte avantaje includ creşterea de viteză, nouă tehnologie fiind de 3 ori mai rapidă decât OIS pe bază de lentile şi durează 15 ms pentru a compensa orice mişcare (50 ms pentru OIS tradiţional).

Precizia creşte de 10 ori, detectând vibraţii de 0.3 micrometri (mai puţin decât un pixeli), faţă de 3-5 micrometri cât era până acum. Se consumă şi de 50 de ori mai puţină energie în lipsa utilizării unui motor. Tehnologia a fost o lungă perioadă în dezvoltare, având nevoie de un spaţiu restrâns pentru operare a lui SmartSensor şi conectarea sa cu 200 de fire la placă de bază.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×