Nokia vrea să aducă 4G pe Lună; Iată proiectul său

820 ori
<b>Nokia vrea să aducă 4G pe Lună; Iată proiectul său</b>În vreme ce noi încă aşteptăm o lansare completă a serviciilor 5G în România şi în alte ţări europene, Nokia vrea să aducă tehnologia 4G pe Lună. În cadrul unei viitoare misiuni spaţiale, compania Nokia Networks va avea echipament montat

În vreme ce noi încă aşteptăm o lansare completă a serviciilor 5G în România şi în alte ţări europene, Nokia vrea să aducă tehnologia 4G pe Lună. În cadrul unei viitoare misiuni spaţiale, compania Nokia Networks va avea echipament montat pe Lună.

Sistemul va fi implementat în cadrul misiunii Intuitive Machines IM-2, care va debuta în noiembrie. Va implica un zbor cu o rachetă SpaceX Falcon 9. Proiectul ar fi vital şi pentru viitoarele misiuni NASA pe Lună, cele din seria Artemis, care vor aduce şi oamenii din nou pe Lună, de altfel. Nokia a încheiat un parteneriat cu Lunar Outpost şi Intuitive Machines, pentru a dezvolta un sistem de comunicare 4G special creat pentru a rezista la condiţiile dure din spaţiu.

Nova-C Lunar Lander este creat de Intuitive Machines şi va transporta sistemul şi alte încărcături pe Lună. Se va opri în craterul Shackleton din regiunea de sud a Lunii. Demonstraţia tech va fi o componentă vitală a viitoarei misiuni cu echipaj Artemis, iar NASA plănuieşte să ducă doi astronauţi pe Lună în 2025. În 2020 NASA a ales Nokia pentru acest proiect ambiţios şi a oferit 14.1 milioane de dolari finanţare pentru Bell Labs.

Urmează un test al sistemului de comunicare pe distanţe luni între bază şi lander. Vor fi teste între sute de metri şi 2-3 kilometri. Reţeaua va fi vitală pentru comunicaţiile lunare şi chiar de pe planeta Marte. Nokia vede un viitor în care astronauţii folosesc Internet 4G în timpul misiunii Artemis 3, pentru comunicare vocală şi video, pentru schimb date de telemetrie şi biometrie, pentru control al roboţilor de la distanţă.

Compania va asista şi în proiectul de căutare a gheţii pe Lună, vitală pentru a oferi oxigen şi apa astronauţilor, dar şi combustibil pentru rachete.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×