Orange vrea o parte din bani înapoi pe achiziţia reţelelor fixe Telekom România

9.270 ori
<b>Orange vrea o parte din bani înapoi pe achiziţia reţelelor fixe Telekom România</b>Preluarea reţelelor fixe Telekom România de către grupul francez Orange se soldează cu o problemă, iar Orange a solicitat o rambursare parţială din costul achiziţiei reţelelor fixe Telekom România. Dorește o reducere de 24 de milioane de euro. OTE analize

Preluarea reţelelor fixe Telekom România de către grupul francez Orange se soldează cu o problemă, iar Orange a solicitat o rambursare parţială din costul achiziţiei reţelelor fixe Telekom România. Dorește o reducere de 24 de milioane de euro. OTE analizează această cerere.

Preţul de achiziţie a fost de 295.6 milioane de euro sau 268 de milioane de euro fără datorii, oferind companiei o valoare implicita de 497 de milioane de euro. Comisia Europeană a avizat deja vânzarea Telekom România Communications (fostul Romtelecom) către Orange. Preţul total al achiziţiei a fost de 268 de milioane de euro, fără vreun exces sau deficit de trezorerie netă şi cu toate ajustările aferente după finalizarea tranzacţiei.

Orange a preluat 54% din acţiuni, iar după câteva luni, după ce a evaluat compania cu o analiză atentă, accesând conturile şi dosarele Telekom România Communications, compania franceză a solicitat grecilor de la OTE rambursarea a 24 de milioane de euro, adică aproape 9% din suma totală plătită. Această solicitare a Orange se numeşte "ajustare retrospectivă" şi era inclusă de altfel în contractul de achiziţie.

Practic tranzacţia fie a fost supraevaluata de către OTE, fie analiza internă Orange a descoperit datorii care nu erau clar specificate la momentul preluării. Recent OTE a finalizat şi preluarea participaţiei de 30% pe care nu o deţinea la Telekom România Mobile Communications (TKRM - fosta cosmote). Era o tranzacţie solicitată de către Comisia Europeană pentru aprobarea preluării Telekom România Communications de către Orange.

Mulţumită achiziţiei Orange începuse o strategie de dezvoltare a serviciilor convergente, prin integrarea reţelei fixe a TKR, consolidând infrastructura să convergenta de comunicaţii, pentru a deservi pieţele B2C, B2B şi IT&C. Restul pachetului de 46% din Telekom România Communications aparţine statului român.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×