Reclamele mincinoase luate la ţintă de ANAF în ajun de Black Friday; Ce riscă marile companii?

977 ori
<b>Reclamele mincinoase luate la ţintă de ANAF în ajun de Black Friday; Ce riscă marile companii?</b>ANAF a luat la puricat veniturile influencerilor şi ale personalităţilor online, iar acum şi-a îndreptat atenţia asupra companiilor care fac reclame înşelătoare. E vorba despre brandurile care induc consumatorii în eroare şi care vor fi amendate

ANAF a luat la puricat veniturile influencerilor şi ale personalităţilor online, iar acum şi-a îndreptat atenţia asupra companiilor care fac reclame înşelătoare. E vorba despre brandurile care induc consumatorii în eroare şi care vor fi amendate, aşa cum aflăm de la bf.ro. ANAF şi-a intensificat activitatea de monitorizare a pieţei publicitare online, luând la ţintă companiile care promovează "cele mai mici preţuri posibile". 

Totul vine în prag de Black Friday, care debutează în noiembrie, fix în perioada când o să tot vedem reduceri mai mult sau mai puţin fictive. A fost un scandal în trecut, când foarte mulţi retaileri au fost amendaţi pe tema reducerilor false, în perioada lui Black Friday, parcă acum 2-3 ani. De atunci a apărut preţul RPR ca preţ de bază. 

Măsura ANAF vine ca răspuns pentru practicile de marketing înşelătoare, în care firmele susţin că oferă preţuri minime, dar fără dovezi în acest sens. ANAF verifică dacă respectivele firme respectă legislaţia cu privire la publicitatea transparentă. Dorinţa este de a proteja consumatorii şi a asigura o concurenţă loială pe piaţă. Motivul campaniei este detectarea de sloganuri false sau exagerate, folosite pentru a atrage consumatorii. În multe cazuri firmele vor folosi expresii precum "cele mai mici preţuri", dar fără o justificare reală, ceea ce poate însemna o încălcare a reglementărilor cu privire la publicitate. 

Orice afirmaţie de genul trebuie susţinută de date concrete. Până acum ANAF a desfăşurat controale în multiple industrii, de la retail la servicii, electronice şi multe altele. E nevoie de o analiză comparativă clară înainte de a îţi promova preţurile drept "cele mai bune". În special companiile care vând produse electronice au fost luate în colimator. Preţurile trebuie comparate cu ale concurenţilor şi trebuie puse la dispoziţie documente justificative. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×