Schimbare de design pentru Windows! Microsoft oferă un preview pentru "Project Neon", un posibil nou UI

3.455 ori
<b>Schimbare de design pentru Windows! Microsoft oferă un preview pentru "Project Neon", un posibil nou UI</b>Încă de la apariția lui Windows Phone, Microsoft insistă în folosirea lui Metro UI - interfață pe care o avem atât în cazul lui Windows 10 cât și pe consolele Xbox One. Există totuși posibilitatea ca firma IT să dezvăluie curând un update serios la

Microsoft insistă pe utilizarea lui Metro UI într-o formă sau alta încă din 2010 când a apărut Windows Phone. De atunci Metro UI a ajuns pe Windows 8, Windows 8.1 şi a fost păstrat şi în Windows 10, în zona meniului Start. Pare a fi venit totuşi momentul mult aşteptatei schimbări, după cum arată chiar un preview Microsoft.

Windows Project Neon

Un aşa numit limbaj de design "Project Neon" a fost prezentat în câteva teasere, obţinute de cei de la Windows Central. Ideea se află în lucru de prin 2016, spre final de an, iar transparența pare să fie cheia aici. Toate aplicaţiile şi serviciile Microsoft vor adopta acest design, de la Windows 10 Mobile la HoloLens şi de la Xbox la Windows 10.

Windows Project Neon

Mai multe vor fi anunţate la conferinţa BUILD din mai şi ce observăm, este că Neon merge pe o abordare aerisită, cu fundaluri gri sau semi transparente, amintind de ce propunea Huawei în EMUI spre exemplu sau Sony pe modelele Xperia poate (în aplicațiile de tip player media). Project Neon se bazează pe animaţii noi, mult blur şi consistenţă a meniurilor. Aduce noi fonturi şi o eleganță şi subtilitate, care se bate cu cea de pe iOS sau Material Design de la Google.

Windows Project Neon

O componentă importantă este aşa numita "Acrylic", care implică blur în fundal, sidebar şi zona navigațională din aplicaţie. Neon ar trebui să sosească odată cu actualizarea Windows 10 Redstone 3 în acest an.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×