Ştiaţi că: Leica se pronunţă "Lai-ca", vine de la numele lui Ernst Leitz plus particula "ca" din cameră

3.000 ori
<b>Ştiaţi că: Leica se pronunţă "Lai-ca", vine de la numele lui Ernst Leitz plus particula "ca" din cameră</b>Numele Leica a revenit în centrul atenției odată cu colaborarea încheiată împreună cu cei de la Huawei, parteneriat din cadrul căruia a ieșit la iveală smartphone-ul P9 ce aduce o cameră cu adevărat surprinzătoare. Un lucru nu tocmai știut este acela că

Pentru că am observat că există o mică controversa legată de felul în care se pronunţă denumirea Leica, azi vom clarifica situaţia. Acest subiect a fost adus în discuţie odată cu realizarea recenziei lui Huawei P9, model ce foloseşte tehnologie Leica.

Numele companiei germane care a colaborat cu Huawei este Leica Camera AG, iar denumirea sa provine din numele mai vechi al firmei "Ernst Leitz Gmbh", care îşi împrumuta particula "Lei" şi Camera, care împrumuta particula "ca". Şi cum "Leitz" se pronunţă "Laitz", iar Leipzig se pronunţă "Laipzig", Leica se pronunţă evident "Laica", în ciuda asemănării fonetice cu numele căţelului ajuns în spaţiu.

Compania germană a fost fondată în 1914 sub conducerea lui Ernst Leitz şi se ocupa cu optică şi camerele foto. Primele prototipuri de camere cu film de 35 mm au fost create de către Oskar Barnak la Ernst Leitz Optische Werke în 1913 şi erau menite pentru fotografiile de peisaje de munte. La început inginerii companiei au lucrat şi cu optică Zeiss Tessar, deşi au fost probleme cu compatibilitatea.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×