Vor fuziona Instagram, Whatsapp şi Messenger într-o singură aplicaţie?

3.526 ori
<b>Vor fuziona Instagram, Whatsapp şi Messenger într-o singură aplicaţie?</b>Vestea zilei din tech vine de la un cotidian britanic, deci o privim cu precauţie. Se pare că Zuckerberg şi ai lui ar vrea să fuzioneze Instagram, Whatsapp şi Messenger într-o singură aplicaţie şi un singur serviciu.

Vestea zilei din tech vine de la un cotidian britanic, care citează surse din SUA. Se pare că Zuckerberg şi ai lui ar vrea să fuzioneze Instagram, Whatsapp şi Messenger într-o singură aplicaţie şi un singur serviciu.

Facebook ar vrea să integreze funcţionalităţile şi bazele de utilizatori ale acestor ramuri. Fuziunea ar urma să creeze "cea mai bună experienţa de mesagerie", pentru miliardele de utilizatori din toată lumea. Înainte să ne panicăm prea tare, e vorba aici despre unificarea infrastructurii de mesagerie din spatele lor, conform surselor apropiate de FB.

Dacă e un lucru care nu îmi place la Instagram e fix zona de mesagerie, deci schimbarea e binevenită. Rămâne văzut totuşi dacă vom comunica printr-un chat similar cu cel de pe Facebook Messenger, care s-a stricat după părerea mea odată cu nouă interfaţă, cu elemente haotice, sau dacă vom trece la ceva minimalist şi perfect funcţional ca la Whatsapp.

Se doreşte realizarea unei platforme de mesagerie comună acestor servicii. Experţii în securitate au avertizat că ar putea avea un impact negativ asupra intimităţii utilizatorilor. Se discută despre criptare end to end totuşi. Se pare că fuziunea va avea loc până la începutul lui 2020, conform The New York Times.

Decizia e oarecum controversată pentru acţionariatul Instagram şi Whatsapp, pentru că Zuckerberg le-a promis independență companiilor când le-a cumpărat, sau măcar o autonomie sporită. Instagram a fost preluată de Facebook contra a 1 miliard de dolari în 2012, iar Whatsapp contra a 19.3 miliarde de dolari în 2014. De atunci ambele au crescut rapid, Whatsapp are 1.5 miliarde de utilizatori activi pe lună, iar Instagram cca. 1 miliard.

Trebuie spus şi că fondatorii acelor două aplicaţii au părăsit Facebook între timp, nefiind mulţumiţi de evoluţia proiectelor lor. Va fi interesant de văzut cum se asociază Whatsapp (care nu îţi cere numele real) cu chatul Facebook, unde eşti identificat ceva mai precis. Utilizatorii Whatsapp ar putea fi forţaţi să dezvăluie extra detalii despre ei cu această ocazie.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×