Xiaomi România ar avea un sediu în Sibiu; Privim cu precauţie prezenţa „oficială” Xiaomi în România

4.088 ori
<b>Xiaomi România ar avea un sediu în Sibiu; Privim cu precauţie prezenţa „oficială” Xiaomi în România</b>Ieri am aflat prin intermediul cititorului nostru Vlad Paul că Xiaomi România ar fi deschis un sediu la Sibiu. Ne-a intrigat acest lucru, văzând şi faptul că există o pagină de Facebook Xiaomi România pentru acel magazin, aşa că ne-am pus pe investigat.

Ieri am aflat prin intermediul cititorului nostru Vlad Paul că Xiaomi România ar fi deschis un sediu la Sibiu. Ne-a intrigat acest lucru, văzând şi faptul că există o pagină de Facebook Xiaomi România pentru acel magazin, aşa că ne-am pus pe investigat. Ce a ieşit aflaţi mai jos.

Xiaomi România ar avea un sediu în Sibiu; Privim cu precauţie prezenţa „oficială” Xiaomi în România

În primul rând aflaţi că în ultimele luni Xiaomi şi-a deschis filiale în Franţa şi Spania, deci se extind în Europa asta e sigur. Sunt totuşi câteva lucruri suspecte cu privire la această pagină. La numărul de telefon dat pe pagina de FB răspunde doar robotul şi nu am primit nici vreun răspuns când i-am interpelat pe Messenger. Felul în care răspund la comentarii indică faptul că nu sunt români cei care operează pagina şi atunci când au fost întrebaţi dacă angajează un translator (in comentarii pe Facebook) au răspuns "nu, mulţumesc".

XiaomiRomania.com

Există şi o greşeală în imaginea de mai sus, cu "me urmăresc". Pe de altă parte domeniul Xiaomiromania.com este înregistrat în Spania prin virtualname.es, ceea ce are sens, având în vedere prezenta Xiaomi oficial în Spania. Proprietarul domeniului nu e totuşi cunoscut, identitatea sa fiind ascunsă, prin privacyprotect.org. Trebuie spus şi că pe glob filialele locale Xiaomi au adresa de site ceva de gen mi.com/es (Spania), deci ceva e putred aici. Mai departe, serverul care găzduiește site-ul se află în Italia.

Xiaomi România ar avea un sediu în Sibiu; Privim cu precauţie prezenţa „oficială” Xiaomi în România

Judecând după ce ne arată Google pentru adresa din Sibiu, locaţia arată super banal, deloc ca un sediu al unei companii ce va vinde totuşi mii sau zeci de mii de telefoane la noi. Verdict? Şansele sunt de 0% să fie chiar o reprezentantă oficială Xiaomi acolo. Aşteptam clarificări și eventual cineva din Sibiu să facă o vizită acolo și să ne trimită fotografii proaspete.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×