Acțiunile RIM cresc pe fondul unei posibile preluări de către Samsung; Asiaticii vor face BlackBerry-uri?

Autor:  | Publicat în:  BlackBerry 678 ori
<b>Acțiunile RIM cresc pe fondul unei posibile preluări de către Samsung; Asiaticii vor face BlackBerry-uri?</b>Research în Motion, producătorul canadian al terminalelor BlackBerry nu a avut un an deloc strălucit, iar problemele sale continuă. în 2012 nu am văzut nici un BlackBerry nou, iar sistemul nou de operare de la RIM întârzie să apară, fiind...

Research în Motion, producătorul canadian al terminalelor BlackBerry nu a avut un an deloc strălucit, iar problemele sale continuă. în 2012 nu am văzut nici un BlackBerry nou, iar sistemul nou de operare de la RIM întârzie să apară, fiind amânat pentru 2013. în aceste condiții, doar o preluare poate salva compania de la dezastru, iar acum cu numele Samsung apărut în peisaj au început să crească și acțiunile RIM.

Conform Bloomberg, acțiunile RIM au crescut cu 4.2%, ajungând la valoarea de 7.62 dolari pe acțiune și asta datorită zvonurilor că Samsung ar putea prelua licența lui BlackBerry 10 de la canadieni. Samsung ar putea chiar cumpăra întreaga companie, sau destule acțiuni încât să o controleze, dar deocamdată intențiile sale nu sunt clare. Producătorul asiatic sta sub semnul amenințării unei despăgubiri de miliarde pentru Apple, dacă aceștia câștiga faimosul proces din SUA și nu cred că vor vrea să facă încă o cheltuială mare în aceeași perioadă cu această pierdere.

E interesant că Samsung niciodată nu s-a temut să exploreze noi platforme software. Ei au fost printre primii care au adoptat Android și Windows Phone, au și Bada OS produs in house, participa și la inițiativa Tizen și acum sunt interesați și de BlackBerry 10 OS. Va salva Samsung RIM sau va integra compania ca o divizie de telefoane business?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×