Administreaza un sistem informatic cu smartphone-ul tau acum

Autor:  | Publicat în:  Software 1.185 ori
<b>Administreaza un sistem informatic cu smartphone-ul tau acum</b>Smartphone-urile au schimbat felul in care lucram, iar emailul si webul, in varianta lor portabila sunt "unelte" puternice de productivitate. Acum, cand avem la dispozitie conexiuni rapide 3G am trecut de la productivitate la dezvoltare de softuri si...

Smartphone-urile au schimbat felul in care lucram, iar emailul si webul, in varianta lor portabila sunt "unelte" puternice de productivitate. Acum, cand avem la dispozitie conexiuni rapide 3G am trecut de la productivitate la dezvoltare de softuri si administrare a sistemelor informatice.

Pana acum un admin trebuia sa renunte la un weekend relaxant pentru a se deplasa la birou (sau acasa) pentru a rezolva problemele unei retele. Acum, totul se rezolva cu ajutorul unui smartphone, care beneficiaza de acces la servere si foloseste versiunile mobile ale aplicatiilor utilizate pentru administrarea IT. Microsoft ofera deja de ceva timp o versiune a lui Remote Desktop impreuna cu terminalele sale Windows Mobile, incurajand acest trend al administratorilor de retele. Singura problema in cazul smartphone-urilor si a "uneltelor" de administrare era, pana acum rezolutia scazuta a display-ului terminalelor, dar noile smartphone-uri, ca XPERIA X1 sau Toshiba Portege sosesc cu ecrane WVGA si rezolutii de 800 x 480 pixeli.

Nu putem totusi uita de terminalele cu ecrane de mici dimensiuni, iar acestea vor folosi softuri specializate care convertesc interfata specifica unei aplicatii desktop intr-o varianta mobila. Printre companiile care produc softuri destinate adminilor ce utilizeaza telefonul mobil se numara si Rove, mai familiara sub numele Idokorro. Compania a lansat o serie de softuri pentru terminale BlackBerry si Windows Mobile, dar si pentru cele Symbian. Exista si varianta de a folosi diagnosticarea online a problemelor unei retele, in locul softurilor. Exista site-uri care ofera servicii de web-based ping si traceroute, care pot imbunatati munca adminilor considerabil. Pentru acestea veti avea nevoie doar de un browser, fie el Safari de pe iPhone sau Pocket Internet Explorer.

Administrarea unei retele se poate face evident si de pe un Tablet PC sau cu ajutorul unui MID (Mobile Internet Device), dar daca doriti ca smartphone-ul sa incapa intr-un buzunar atunci veti opta pentru un BlackBerry Pearl cu tarife specifice T-Mobile.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×