Allview Viva H7 Life Review + concurs: tabletă 3G cu GPS și preț bun, dar cu funcții multimedia "subțiri"; În sfârșit o interfață nouă pe un Allview! (Video)

2.041 ori
<b>Allview Viva H7 Life Review + concurs: tabletă 3G cu GPS și preț bun, dar cu funcții multimedia "subțiri"; În sfârșit o interfață nouă pe un Allview! (Video)</b>Allview Viva H7 Life este o tabletă care a început să se vândă pe piața locală de pe 1 iulie, deci este și acum un produs proaspăt. E vorba despre o tabletă 3G de 7 inch cu GPS, pe care v-o oferim la un concurs Mobilissimo.ro. Produsul a fost...

Allview Viva H7 Life este o tabletă care a început să se vândă pe piața locală de pe 1 iulie, deci este și acum un produs proaspăt. E vorba despre o tabletă 3G de 7 inch cu GPS, pe care v-o oferim la un concurs Mobilissimo.ro. Produsul a fost lansat în iunie și costă 549 de lei. Puteți să îl găsiți și la eMAG la preț de 499 lei cu un card microSD de 8 GB la pachet.

La începutul acestei luni, până pe 15 iulie Allview a oferit tableta la pachet cu trafic de date inclus de 5 GB pe lună timp de un an, având în acest sens o înțelegere cu un operator local. și acum hai să vedem ce ne rezervă acest terminal. Viva H7 Life e disponibilă într-o varietate de culori, inclusiv roșu, galben, albastru, verde, alb și negru. Puteți combina aceste culori ale zonei din spate cu alb/negru în zona frontală.

Designul lui Allview Viva H7 Life

Carcasa acestui model e fabricată din plastic glossy și are aderență bună. Ea este magnet de amprente și remarcăm o textură cu linii în partea din spate. Tableta are margini curbate și măsoară 9.7 mm în grosime. Greutatea sa este de 279.8 grame, iar acest device are un earpiece în zona frontală, acolo unde remarcăm și o cameră și margini mari ale ecranului. în zona superioară se află jackul audio și portul microUSB, iar în dreapta regăsim butoanele de volum, butonul On/Off și microfonul. Butoanele fizice sunt cam alunecoase, deci nu sunt chiar cele mai comode din lume.

Specificatii Allview Viva H7 Life

în spate se află camera, blitzul, difuzoarele și un capac din plastic, sub care se află slotul SIM și cel microSD. Capacul e ușor de înlăturat, iar tableta e comodă și ușor de ținut în mână, chiar și cu o singură mână. Designul e OK și apreciem și variantele colorate pentru tineri. Trecând la hardware, aici ne întâmpină un display de 7 inch, un IPS LCD cu aspect 16:9 și rezoluție de 1024 x 600 pixeli. La bord avem și un procesor quad core Cortex A7 de 1.3 GHz, un MediaTek MT8382, însoțit de GPU Mali 400 MP.

BNateria lui Allview Viva H7 LifeBateria

Specificațiile includ și 8 GB stocare, 1 GB RAM DDR3, slot microSD cu suport pentru până la 32 GB stocare extra și o cameră de 3.2 MP în spate, cu blitz LED. Avem la dispoziție și o cameră frontală de 0.3 MP, conectivitate HSPA+ cu viteza de 21 Mbps la download, apelare video 3G, radio FM cu RDS, Bluetooth 4.0, WiFi B/G/N, WiFi Direct și microUSB 2.0. La capitolul "altele" intră un accelerometru, iar bateria este o unitate Li-Polimer de 2800 mAh și 3.7 V. Pe hârtie ea asigură 250 de ore de funcționare în standby sau 4 ore de utilizare. La testul nostru obișnuit de playback video HD am atins 4 ore și 25 de minute, cu WiFi pornit și luminozitate la 50%. Se putea mai bine la acest capitol, mai ales că un rival al acestui model, precum Samsung Galaxy Tab 3 Lite atinge aproape 8 ore.

Allview Viva H7 Life pe parte audio

încărcarea se realizează în 2 ore și 21 de minute, ceea ce este să zicem rezonabil. Trecând la acustică, tableta nu are un volum foarte ridicat, în ciudat a ceea ce arată decibelmetrul nostru. Remarcăm interfața interesantă a playerului audio și faptul că avem și un soi de visualizer inclus. Efectele acustice sunt cele stock din Android, inclusiv Bass Boost și 3D Effect sau Reverb. Difuzorul se aude ușor spart și fără bas, iar melodiile se aud puțin înfundat, dacă mă întrebați pe mine. în ce privește testul cu decibelmetrul, am atins 85 dBA în spatele tabletei și 84.3 dBA în fața sa, ceea ce pe hârtie e OK.

Castile ce vin cu Allview Viva H7 Life

Am apreciat lookul playerului muzical de pe tabletă, iar în zona de Setări avem și o opțiune BES Audio Enhance. Trecând la căști, ele sunt comode, au volum ridicat și bas OK și includ o mică telecomanda cu un singur buton. Aplicația radio FM include și înregistrare audio, iar concluzia e ca difuzorul e slab, iar căștile sunt bune. Să vedem ce ne rezervă ecranul. E vorba despre un display IPS LCD de 7 inch, cu rezoluție de 1024 x 600 pixeli și aspect 16:9. Acest ecran are aplicată o folie de protecție deja, deci acest aspect a afectat testele noastre.

Luminozitate ecran Allview Viva H7 Life

Pot spune că unghiurile de vizualizare sunt OK, culorile sunt realiste, dar ecranul nu e foarte luminos. Playerul video include o funcție de tip Pop Up Play, iar în ce privește testul cu luxmetrul, am atins un nivel de 201 lux, ceea ce e destul de slab. Pixelii sunt de tip RGB Stripes, iar ei se văd ciudat la testul cu microscopul, din cauza foliei. Aș spune că în mare ecranul e destul de slab, fiind sacrificat pentru un preț mai mic.

Camera lui Allview Viva H7 Life

Camera de 3.2 megapixeli are un număr uriaș de opțiuni pentru capacitatea și rezoluția să. Interfața ne oferă opțiuni precum shortcut către camera frontală, captura prin comanda vocală, setări și blitz. Avem parte și de efecte de culoare și opțiuni Party, prin care puteți pune pălării și ochelari pe capul/fața celor fotografiați. în zona de Setări regăsim HDR, Self Timer și un mod Smart Magic, care funcționează un Eraser, înlăturând subiecții nedoriți. Este inclus și un mod Panorama, funcția Smile Shot și avem la dispoziție și un mod Profesional, care includ captura 3D, detectare facială și o grilă foto.

Printre modurile de captură se mai numără și Normal/Smile Shot/Best Shot și EV Bracket Shot. Avem la dispoziție moduri scenă, balans de alb, setări de focalizare, captura continuă, expunere, AE Meter și anti flicker. Dacă v-am pierdut pe undeva pe drum, rețineți că există un număr exagerat de mare de opțiuni ale acestei camere. Pe partea video exista funcția Time Lapse, efecte de culoare, balans de alb, focalizare, expunere și moduri scenă. Nu avem touch focus, iar fotografiile realizate cu această cameră au calitate scăzută.

Allview Viva H7 Life atinge o temperatură de 38.8 grade Celsius, ceea ce e OK

Să vedem cum stăm cu performanta acum. Allview Viva H7 Life atinge o temperatură de 38.8 grade Celsius, ceea ce e OK, de vreme ce nu suferă de supraîncălzire. Browserul de pe tableta e rapidă, iar tastatura virtuală e comodă și ușor de folosit. La capitolul benchmark-uri, am ales să comparăm tableta cu Samsung Galaxy Tab 3 Lite și Evolio X7.

Iată rezultatele în Quadrant:

 • Allview Viva H7 Life: 5884
 • Samsung Galaxy Tab 3 Lite: 3408
 • Evolio X7: 4815

în AnTuTu:

 • Allview Viva H7 Life: 16017
 • Samsung Galaxy Tab 3 Lite: 11474
 • Evolio X7: 18163

Iar în NenaMark am atins:

 • Allview Viva H7 Life: 59.3 FPS
 • Samsung Galaxy Tab 3 Lite: 48.8 FPS
 • Evolio X7: 57.2 FPS

Iată scorul din Vellamo:

 • Allview Viva H7 Life: 1798
 • Samsung Galaxy Tab 3 Lite: 1502
 • Evolio X7: 2040

și 3DMark:

 • Allview Viva H7 Life: 2853
 • Samsung Galaxy Tab 3 Lite: 2576
 • Evolio X7: 3251

GeekBench 3 oferă scorurile:

 • Allview Viva H7 Life: 345/1072
 • Samsung Galaxy Tab 3 Lite: x
 • Evolio X7:  x

Iar GFX ne permite să atingem:

 • Allview Viva H7 Life: 3.3 FPS
 • Samsung Galaxy Tab 3 Lite: x
 • Evolio X7:  x

SpeedTest:

 • Allview Viva H7 Life: 21/21 Mbps
 • Samsung Galaxy Tab 3 Lite: x
 • Evolio X7:  x

BrowserMark 2:

 • Allview Viva H7 Life: 665
 • Samsung Galaxy Tab 3 Lite: 1471
 • Evolio X7:  x

Sunspider:

 • Allview Viva H7 Life: 1400
 • Samsung Galaxy Tab 3 Lite: 1000
 • Evolio X7: x

Scorurile din testele benchmark sunt rezonabile, dar mai important e faptul că tableta nu suferă de lag și că rulează un joc benchmark ca Riptide GP2 fără probleme. Pe partea de telefonie avem un volum ridicat, semnal bun, sunet ușor metalic și recomand utilizarea headset-ului. Nu uităm de aspectul software, unde avem la dispoziție Android 4.2.2 cu o nouă interfață, ce amintește de MIUI (dacă nu chiar este!). Toate aplicațiile se află pe homescreen-uri, ca și în cazul tabletelor Lenovo cu Android.

Allview Viva H7 Life Review

Acesta este un device Allview care vine cu noi iconuri, noi widgeturi și noi teme. în sfârșit avem o schimbare de UI, lucru pe care îl cerusem încă de la modele mai vechi. Interfața e curată, avem 5 shortcut-uri în lockscreen și o mulțime de opțiuni pentru tranzițiile ecranului și ale widget-urilor. și zona de notificări și Quick Settings sunt acum mai aerisite și au un fundal alb și font diferit. în zona Setărilor găsim o opțiune numită Float Multitasking, în zona Accessibility. Ea deschide ferestre plutitoare pe ecran pentru muzică și video și activează moduri speciale de funcționare ale terminalului: Reading Mode sau Gaming Mode.

Allview Viva H7 Life

Avem la dispoziție și opțiuni legate de gesturi, putând închide aplicații cu un gest cu 5 degete, sau să facem slide cu 4 degete pentru a face un screenshot. și acum să vedem cum arată lista cu aplicații preinstalate pe tableta. E vorba despre Calendar, Sound Recorder, System Update, Wireless Input Device, WiFi Hotspot, Wireless Display, Notes și Perfect 365. Aceasta din urmă aplicație va permite să modificați fetele persoanelor fotografiate, să adăugați ruj, farduri și să modificați forma și mărimea ochilor. Avem și o aplicație Movie Studio, PDF Viewer, Bitdefender Mobile Security, ES File Explorer și Office Suite 7. și aplicația Sygic e preinstalată, oferind funcții navigaționale și un UI plăcut.

Să vedem acum aspectele Pro și Contra ale achiziției tabletei.

Cele Pro sunt:

 • carcase colorate
 • funcție de telefonie
 • numeroase opțiuni ale camerei
 • căști bune
 • interfața nouă și atractivă
 • fără lag
 • rulează jocuri relativ noi

și cele Contra:

 • magnet de amprente
 • bateria putea fi mai bună
 • difuzor slab
 • ecranul nu e foarte luminos

Tableta primește nota 8.9 pentru design, un 8.2 pentru hardware și un 9 pentru OS și UI. Nota finală este de 8.7 din 10, adecvată unei tablete 3G cu GPS și interfața nouă și atractivă. Ecranul cu luminozitate slabă, bateria și acustica trag în jos nota. și acum hai să vedem cum puteți câștiga tableta.

Hai să vedem acum care sunt regulile concursului care va aduce acest gadget:

 • Faceți dovada că ați vizitat pagina acestui produs pe Allview.ro
 • Like la pagina de Facebook Allview.
 • Să fiți membru al forumului Mobilissimo.ro mai vechi de o lună și să aveți cel puțin 10 comentarii în ultimele 2 luni
 • Postați un comentariu la review sau unboxing cu răspuns la întrebarea "ce ați dori de la viitoarele tablete Allview și ce caracteristică apreciați la acest model?"
 • Share pe Facebook la unboxing/review al tabletei de pe contul personal

Cele 5 capturi vor fi trimise la concurs(a)mobilissimo.ro cu subiect "Allview Viva H7 Life Concurs", plus nume real, adresa și număr de telefon. Extragerea va avea loc pe data de 31 iulie la ora 21, prin Random.org. Multă baftă!

Allview Viva H7 Life prețuri actualizate:

Review Allview Viva H7 Life
 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×