Alpine Electronics, in parteneriat cu Nokia si NAVTEQ; smartphone-urile acum integrate in sistemul multimedia al masinii

1.426 ori
<b>Alpine Electronics, in parteneriat cu Nokia si NAVTEQ; smartphone-urile acum integrate in sistemul multimedia al masinii</b>Alpine Electronics, specialistul in sisteme media auto a anuntat ieri un parteneriat cu Nokia si NAVTEQ. Colaborarea are ca scop implementarea noii tehnologii Terminal Mode pe masinile cu sisteme de "infotainment" la bord. &nbsp; &nbsp; Aceasta tehnologie...

Alpine Electronics, specialistul in sisteme media auto a anuntat ieri un parteneriat cu Nokia si NAVTEQ. Colaborarea are ca scop implementarea noii tehnologii Terminal Mode pe masinile cu sisteme de "infotainment" la bord.

Aceasta tehnologie va oferi utilizatorului servicii Nokia Ovi, cum ar fi cele navigationale, fiind folosite hartile furnizate de NAVTEQ. Totul se va realiza cu ajutorul smartphone-urilor integrate in sistemul de infotainment al masinii. Prin intermediul acestei tehnologii, utilizatorul aflat la volan va beneficia de functii navigationale, servicii bazate pe widgeturi, muzica, informatii meteo si posibilitatea de a descarca aplicatii.

Odata ce tehnologiile de la bordul masinii vor fi interconectate, utilizatorul va putea sa foloseasca aplicatiile si serviciile disponibile prin intermediul ecranelor de inalta rezolutie si al sistemului audio al masinii. Practic, avem de-a face cu o noua interfata auto care implica un smartphone si servicii Nokia de navigare.

Conectivitate dintre smartphone si masina permite si afisarea unor informatii cum ar fi starea motorului sau cantitatea de combustibil disponibila, combinate cu date GPS, cum ar fi coordonatele celei mai apropiate benzinarii. Aceasta conectare se va realiza via Bluetooth sau cablu USB, in functie de posibilitatile oferite de automobil.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×