Android Q ar putea sosi cu gesturi de navigare în stil iPhone

Autor:  | Publicat în:  Android 590 ori
<b>Android Q ar putea sosi cu gesturi de navigare în stil iPhone</b>Android 9 Pie a adus noi gesturi de navigare, ce au bulversat multă lume. Asta se vede cel mai bine pe Pixel 3 XL, unde un buton pilulă face şi desface întregul sistem, iar făcând swipe pe el sau apăsând pe el realizând comenzile dorite

Android 9 Pie a adus noi gesturi de navigare, ce au bulversat multă lume. Asta se vede cel mai bine pe Pixel 3 XL, unde un buton pilulă face şi desface întregul sistem, iar făcând swipe pe el sau apăsând pe el realizând comenzile dorite. Android Q ar putea aduce o schimbare inspirată de iPhone.

Android Q

Se pare că Google pregăteşte un sistem de navigare similar cu cel introdus de la iPhone X încoace. Vă reamintesc că unii producători de telefoane Android au adăugat şi propriile gesturi peste Android Pie. Samsung spre exemplu te lasă să înlocuieşti butoanele de navigare din One UI cu swipe-uri în sus în dreptul zonelor unde s-ar fi aflat butoanele.

Android Q va include posibilitatea de a face swipe pe acea pilulă înspre stânga pentru a reveni la aplicaţia folosită ultima oară. Swipe în sus şi ţinut apăsat te duce la zona Recent Apps. Animaţiile sunt acum mai fluide şi mai rapide şi nu par să "agaţe" aşa mult. Încă nu e clar dacă această abordare se va păstra în versiunea finală de Android, sau dacă e totul doar un test.

Pentru cei care se miră de ce au dispărut butoanele de navigare clasice, ei bine toată lumea vrea să câştige spaţiu în plus utilizabil pe ecran aparent... Asta se rezolvă cu Auto Hide pentru butoane, dar Google a scos şi asta.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×