Android Q: iată cum se va schimba navigarea prin gesturi în noul release software

2.477 ori
<b>Android Q: iată cum se va schimba navigarea prin gesturi în noul release software</b>Această săptămână a stat sub semnul lui Google I/O 2019, o serie de conferinţe şi lansări Google care ne-a adus detalii despre Android Q, Google Assistant şi alte produse ale companiei americane

Această săptămână a stat sub semnul lui Google I/O 2019, o serie de conferinţe şi lansări Google care ne-a adus detalii despre Android Q, Google Assistant şi alte produse ale companiei americane. Ei bine noul release Android vine şi cu ceva schimbări la nivel de navigare prin gesturi şi avem detalii mai jos.

Gesturi navigare Android Q

Să fim sinceri: nu ne place cum se petrece navigarea şi controlul pe Android Pie, cel curat de pe Pixel 3. Acel buton Back care apare şi dispare şi gestul "semi swipe" pentru Recents şi swipe standard pentru app drawer nu sunt gândite bine. Split Screen are un pas în plus şi necesită să apăsaţi pe fiecare icon de aplicaţie din Recents. Ei bine în Android Q se schimbă oarecum lucrurile şi în loc să ne bazăm pe navigarea clasică cu 3 butoane virtuale sau pe cea din Android Pie, avem ceva nou.

Android Q

Noul sistem de navigare prin gesturi de pe Android Q se găseşte deja în versiunea sa beta, deci îl puteţi testa pe telefoanele Pixel. Odată activată opţiunea aferentă din zona Settings/Gestures/System Navigation/Fully Gestural Navigation veţi observa că pentru a ajunge în Homescreen trebuie doar să faceţi un swipe în sus. Au dispărut butoanele din zona de jos a ecranului şi avem o singură dungă albă.

Android Q

Pentru a deschide zona de multitasking/Recents, trebuie să facem un swipe din zona de jos a ecranului până la o treime din ecran, iar pentru a face trecerea rapid între aplicaţii trebuie să facem swipe în stânga sau dreapta pe acea linie albă de jos. Pentru a accesa app drawerul veţi face un swipe clasic de jos în sus.

Practic nu s-a schimbat mare lucru de la Android Pie, doar că au fost rafinate şi clarificate gesturile, iar butonul Back a dispărut complet.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×