Apple are probleme cu justiția! Scandal pe tema prețurilor preferențiale pentru e-books!

634 ori
<b>Apple are probleme cu justiția! Scandal pe tema prețurilor preferențiale pentru e-books!</b>Departamentul de Justiție al Statelor Unite a anunțat că ar putea începe un proces contra celor de la Apple, în urma plângerilor cu privire la tarifele preferențiale aplicate pentru compania din Cupertino când vine vorba de cărți digitale. în...

Departamentul de Justiție al Statelor Unite a anunțat că ar putea începe un proces contra celor de la Apple, în urma plângerilor cu privire la tarifele preferențiale aplicate pentru compania din Cupertino când vine vorba de cărți digitale. în acest scandal sunt implicate și câteva din marile edituri ale lumii, conform Reuters.

Iată cele 5 edituri cu probleme: Pearson și Macmillan, Simon & Schuster Inc, Lagardere SCA’s Hachette Book Group, un segment al Verlagsgruppe Georg von Holtzbrinck GmbH și HarperCollins Publishers Inc. Apple și aceste edituri refuza să comenteze pe seama problemei deocamdată, deși luna trecută acești publisheri păreau gata să ajungă la o înțelegere cu Departamentul de Justiție din State. Se pare că Simon & Schuster și două alte edituri erau cele împăciuitoare, deci probabil publisherii rămași pe afară au dorit mai mulți bani sau pur și simplu să iasă din înțelegerea cu Apple.

Vom afla până la finalul săptămânii dacă Apple va fi tarata într-un nou proces, dar un lucru e sigur: se vehiculează sintagma tratament preferențial de ceva vreme și gândiți-vă că aici sunt la mijloc și companii care produc e-readere și tablete ca Amazon Kindle Fire și care e posibil să fi avut parte de prețuri prea mari pentru cărțile pe care le vând. în schimb, Apple a primit totul cu discount... ceea ce mi se pare o practică ilegală și anticoncurentiala.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×