Apple concediază angajatul care s-a lăudat cu iPhone X în vlog-ul fiicei sale

Autor:  | Publicat în:  Apple 3.132 ori
<b>Apple concediază angajatul care s-a lăudat cu iPhone X în vlog-ul fiicei sale </b>Dacă vă amintiți, săptămâna trecută și-a făcut apariția online și un scurt clip video în care fiica unui angajat Apple ne prezenta cu mare fală un iPhone X pe care tatăl său îl deținea. Apple a luat măsuri ca urmare a acestei apariții în online

Să îți aduci copilul la locul de muncă nu e o idee tare bună, mai ales dacă ești  angajat Apple, mai ales dacă copilul tău e „vlogger” și mai ales dacă ai un produs nelansat. Săptămâna trecută, Claudiu a scris despre vloggerița Brooke Amelia Peterson, care în timpul unui vlog tipic de adolescentă, a prezentat fără să vrea un scurt „hands on” cu un iPhone X. 

Fata a fost în vizită la locul de muncă al tatălui ei, care era inginer la Apple și care deținea un model de pre-producție iPhone X. Vlog-ul a ajuns rapid în pagina de trend a YouTube-ului datorită unor cadre în care Brooke a prezentat pe scurt noul iPhone X. La scurt timp, aceasta a fost contactată de Apple pentru a șterge clipul, însă era prea târziu, imaginile au devenit virale. 

Prin urmare, Apple a fost nevoită să îl concedieze pe tatăl vloggeriței. Inginerul de la Apple a încălcat grav mai multe reguli interne ale companiei:

  • în primul rând, filmarea în campusul Apple e strict interzisă
  • în al doilea rând în video au apărut coduri QR speciale utilizate în interiorul companiei și chiar în momentul în care fetița a deschis aplicația Notes, erau vizibile codename-uri ale unor produse Apple nelansate
  • în al 3-lea rând, este clar că nu ai voie să arăți publicului o versiune nefinalizată a unui produs, indiferent că ești angajat (mai ales) la Apple sau la altă companie. 

La scurt timp Brooke Amelia Peterson a publicat un nou video pe canalul ei, în care povestește toată istoria. Ea a recunoscut că a făcut o greșeală și nu blamează Apple pentru nimic, regulile sunt reguli. 

 

Pentru mine istoria este clară, însă nu înțeleg cum poți fi ditamai inginer Apple care lucrează la iPhone X și la alte produse importante, iar în același timp să arăți demonstrativ, în vlog-ul fiicei tale. Nu cred că trebuie să fii mare savant pentru a-ți da seama că nu e cea mai bună idee să te dai tare cu un produs încă nelansat de la Apple. Cel puțin asta va fi o lecție pentru restul!

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×