Apple concediază angajatul care s-a lăudat cu iPhone X în vlog-ul fiicei sale

3.188 ori
<b>Apple concediază angajatul care s-a lăudat cu iPhone X în vlog-ul fiicei sale </b>Dacă vă amintiți, săptămâna trecută și-a făcut apariția online și un scurt clip video în care fiica unui angajat Apple ne prezenta cu mare fală un iPhone X pe care tatăl său îl deținea. Apple a luat măsuri ca urmare a acestei apariții în online

Să îți aduci copilul la locul de muncă nu e o idee tare bună, mai ales dacă ești  angajat Apple, mai ales dacă copilul tău e „vlogger” și mai ales dacă ai un produs nelansat. Săptămâna trecută, Claudiu a scris despre vloggerița Brooke Amelia Peterson, care în timpul unui vlog tipic de adolescentă, a prezentat fără să vrea un scurt „hands on” cu un iPhone X. 

Fata a fost în vizită la locul de muncă al tatălui ei, care era inginer la Apple și care deținea un model de pre-producție iPhone X. Vlog-ul a ajuns rapid în pagina de trend a YouTube-ului datorită unor cadre în care Brooke a prezentat pe scurt noul iPhone X. La scurt timp, aceasta a fost contactată de Apple pentru a șterge clipul, însă era prea târziu, imaginile au devenit virale. 

Prin urmare, Apple a fost nevoită să îl concedieze pe tatăl vloggeriței. Inginerul de la Apple a încălcat grav mai multe reguli interne ale companiei:

  • în primul rând, filmarea în campusul Apple e strict interzisă
  • în al doilea rând în video au apărut coduri QR speciale utilizate în interiorul companiei și chiar în momentul în care fetița a deschis aplicația Notes, erau vizibile codename-uri ale unor produse Apple nelansate
  • în al 3-lea rând, este clar că nu ai voie să arăți publicului o versiune nefinalizată a unui produs, indiferent că ești angajat (mai ales) la Apple sau la altă companie. 

La scurt timp Brooke Amelia Peterson a publicat un nou video pe canalul ei, în care povestește toată istoria. Ea a recunoscut că a făcut o greșeală și nu blamează Apple pentru nimic, regulile sunt reguli. 

 

Pentru mine istoria este clară, însă nu înțeleg cum poți fi ditamai inginer Apple care lucrează la iPhone X și la alte produse importante, iar în același timp să arăți demonstrativ, în vlog-ul fiicei tale. Nu cred că trebuie să fii mare savant pentru a-ți da seama că nu e cea mai bună idee să te dai tare cu un produs încă nelansat de la Apple. Cel puțin asta va fi o lecție pentru restul!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×