Înlocuirea display-ului de pe iPhone X va costa cam cât un smartphone Android mid-range

Autor:  | Publicat în:  Apple 8.832 ori
<b>Înlocuirea display-ului de pe iPhone X va costa cam cât un smartphone Android mid-range</b>Ecranul lui iPhone X este punctul principal de atracție al telefonului, dar în cazul în care handset-ul ajunge să ne cadă pe jos acesta se poate dovedi și cel mai slab punct. Spunem asta pentru că la spargerea ecranului veți fi nevoiți să plătiți

Încă din ziua lansării iPhone X, a fost clar faptul că acest device nu va fi ieftin la nici un capitol. Nici măcar prețul de 1000$ (iar în țările europene cu mult peste 1000 de euro) nu i-a oprit pe cumpărători să precomande telefonul în număr foarte mare încă din prima zi, lucru ce a dus la termene de livrare mărite cu până la 6 luni chiar.

Odată cu precomenzile pe site-ul Apple au apărut și informații despre costurile reparațiilor pentru modelul lor de top. Dacă te-ai ales cu un iPhone X și i-ai spart ecranul, vei fi nevoie să spargi vreo pușculiță, pentru că înlocuirea acestuia va costa 279 dolari!

iPhone X

La fel ca și pe orice smartphone de top în 2017, display-ul este cea mai scumpă piesă de pe smartphone. Iar dacă mai luăm în calcul faptul că ăsta e un smartphone Apple, totul se leagă. iPhone X are un display fără margini (aproape) de 5,8 inch de tip OLED cu o rezoluție de 2436 х 1125px care este produs de Samsung. Pentru fiecare display, Apple plătește celor de la Samsung suma de 110$. O sumă frumușică zic eu pentru un display vândut de la producător la producător.

Dar asta nu este totul. Reparația altor deteriorări ale smartphone-ului în afară de ecran, pot ajunge chiar și la 549 dolari! Apple nu menționează exact cât ar costa fiecare tip de deteriorare separat. Dar un lucru e cert, de banii ăștia lejer poți achiziționa un OnePlus 5. Între timp, costul pieselor pentru un iPhone X nu depășește 412$, dar asta evident, fără costurile de asamblare, retail, marketing ș.a.m.d.

iPhone X

Țin să menționez faptul că aceste prețuri sunt stabilite doar pentru Statele Unite și doar pentru reparația în service-urile Apple. Costurile pentru raparații neautorizate sigur vor fi diferite. Totuși, Apple oferă și opțiuni avantajoase pentru utilizatorii care sunt siguri că iPhone-ul lor nu va rămâne viu peste 2 ani.

iPhone X

Există asigurarea extra numită Apple Care+ pentru iPhone X în SUA, iar aceasta va avea un preț de 199$ pentru 2 ani și va acoperi costurile cauzate de 2 incidente în care a avut de suferit iPhone-ul. Astfel, cu Apple Care+ schimbarea ecranului va costa 29$, iar restul componentelor, până la 99$. Mai pe scurt, smartphone-urile au devenit ca mașinile scumpe. Nu e îndeajuns să ai destui bani pentru a-ți cumpăra una, trebuie să te țină buzunarul și la întreținere.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×