Apple gafează cu iOS 12.4, care lasă o breşă pentru jailbreak şi hack

1.230 ori
<b>Apple gafează cu iOS 12.4, care lasă o breşă pentru jailbreak şi hack</b>Nu ştiu voi cum faceţi, dar eu aştept mereu 2-3 zile până să instalez un nou update software. Fie că e vorba de iOS, Windows 10 sau actualizări de NVIDIA Shield să zicem. În fiecare din aceste 3 cazuri am văzut câte un update

Nu ştiu voi cum faceţi, dar eu aştept mereu 2-3 zile până să instalez un nou update software. Fie că e vorba de iOS, Windows 10 sau actualizări de NVIDIA Shield să zicem. În fiecare din aceste 3 cazuri am văzut câte un update cu tendinţe de bricking măcar o singură dată. Ei bine, noul iOS 12.4 ar avea ceva probleme cu vulnerabilitatea.

După ceva vreme avem un iOS care permite jailbreak-ul, Apple relansând din greşeală o vulnerabilitate de securitate, care primise patch într-o versiune mai veche de iOS. iOS 12.3 sosea în luna mai cu un patch pentru vulnerabilități de kernel, cele descoperite de cercetătorii de la echipa Google Project Zero. În mod bizar, iOS 12.4 (lansat în iulie) venea fără acel patch.

iOS 12.4

Asta înseamnă că vulnerabilităţile încă sunt în vigoare, iar telefoanele sunt expuse hackerilor şi jailbreakerilor. A fost deja realizat un jailbreak Unc0ver pentru iOS 11 şi iOS 12, iar acum avem şi versiuni noi până la iOS 12.4. Cei care nu vor să facă jailbreak trebuie totuşi să aibă grijă cu site-urile accesate, pentru ca hackerii pot exploata breşele găsite cu câteva luni în urmă.

Ce putem spune e ca un cercetător în domeniul securităţii a găsit un bug în browserul Safari, care îi permite unui hacker să spargă orice iPhone. Până acum vulnerabilitatea a fost confirmată pe iPhone XR cu iOS 12.4, iar Apple ar fi anulat patch-ul din greşeală. Chiar şi jailbreakerii au avertizat că e foarte uşor să faci un spyware acum profitând de această greşeală.

Hackerii pot profita de bug pentru a trece de sandbox şi fura datele utilizatorilor. În concluzie, dacă nu aţi făcut update-ul, mai bine mai aşteptaţi.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×