Apple primeşte un brevet pentru un senzor foto sferic şi un sistem de lentile foarte compact

1.021 ori
<b>Apple primeşte un brevet pentru un senzor foto sferic şi un sistem de lentile foarte compact</b>Apple a primit un nou brevet la &icirc;nceputul acestei săptăm&acirc;ni, unul care are de-a face cu un senzor foto şi sistemul său de lentile. Creatorul lui iPhone ar fi inventat un senzor foto sferic şi o serie de lentile, toate foarte compacte şi...

Apple a primit un nou brevet la începutul acestei săptămâni, unul care are de-a face cu un senzor foto şi sistemul său de lentile. Creatorul lui iPhone ar fi inventat un senzor foto sferic şi o serie de lentile, toate foarte compacte şi încăpând într-un modul foto mic.

Publicate de Biroul SUA de Brevete şi Trademark-uri, documentele fac referire la o cameră cu format compact şi cu rezoluţie înaltă. Rezultatul este un modul ideal pentru iPhone şi iPad. Brevetul descrie un senzor foto curbat pentru a capta lumina, refractată prin lentile speciale către o suprafata concava. Pentru a corecta difracţia şi aberaţiile optice care apar la nivelul acestor mecanisme sunt incluse 3 lentile, dintre care 2 sunt convexe.

Apple primeşte un brevet pentru un senzor foto sferic şi un sistem de lentile foarte compact

O a treia este lentila "menisc", cu o suprafaţă convexă şi concava opusă. Ea este situată între primele două lentile şi senzorul sferic. Se creează astfel imagini cu distorsiune scăzută şi sunt utilizaţi pixeli de dimensiuni mici astfel. Cu o lungime axială de doar 2 mm, sau chiar mai puţin, senzorul foto rezultat e incredibil de compact.

Apple primeşte un brevet pentru un senzor foto sferic şi un sistem de lentile foarte compact

Din păcate acest sistem poate provoca efecte nedorite, precum un soi distorsiuni şi curburi ale imaginii. Ele se pot corecta la nivel de software. Brevetul a fost prima oară depus în 2013, deci se lucrează de ceva timp la acest modul.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×