ARM anunță un nou tip de procesor: Cortex A17, care va duce telefoanele și tabletele midrange la un nou nivel

Autor:  | Publicat în:  ARM 573 ori
<b>ARM anunță un nou tip de procesor: Cortex A17, care va duce telefoanele și tabletele midrange la un nou nivel</b>Nici nu a anunțat bine ARM noul procesor Cortex A17 și deja MediaTek a prezentat un model 8 core de acest gen. Hai să analizăm totuși anunțul celor de la ARM pentru a vedea ce presupune noul procesor. Cortex A17 este destinat terminalelor mobile din...

Nici nu a anunțat bine ARM noul procesor Cortex A17 și deja MediaTek a prezentat un model 8 core de acest gen. Hai să analizăm totuși anunțul celor de la ARM pentru a vedea ce presupune noul procesor.

Cortex A17 este destinat terminalelor mobile din piața midrange, atât tablete, cât și smartphone-uri. în plus, noua gama Cortex este destinată și smart TV-urilor și poate și altor terminale, precum sisteme auto de divertisment. A17 este un CPU de 28 nm cu arhitectură big.LITTLE, cea folosită de Samsung pe procesoarele octa core Exynos.

Aflați că un Cortex A17 oferă o îmbunătățire de performanță de 60% față de Cortex A9 și vine cu un GPU Mali T720, cu suport OpenGL ES 3.0 și optimizare pentru terminale Android low end. Aparent acest model de la ARM va fi promovat masiv în 2015, deși MediaTek anunța modele de acest gen încă din a doua jumătate a acestui an.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×