MediaTek are un nou procesor octa core bazat pe noua tehnologie Cortex A17

978 ori
<b>MediaTek are un nou procesor octa core bazat pe noua tehnologie Cortex A17</b>MediaTek se transformă într-un rival din ce în ce mai periculos pentru Qualcomm, mai ales acum că e printre primii care adopta tehnologia ARM Cortex A17. Compania are și un procesor octa core bazat pe această tehnologie, pe care îl detaliem mai...

MediaTek se transformă într-un rival din ce în ce mai periculos pentru Qualcomm, mai ales acum că e printre primii care adopta tehnologia ARM Cortex A17. Compania are și un procesor octa core bazat pe această tehnologie, pe care îl detaliem mai jos.

E vorba despre un chip octa core cu un nou GPU, un Rogue PowerVR Series6 și 4 core-uri A17 de 2.2-2.5 GHz, plus alte 4 core-uri Cortex A7 de 1.7 GHz. Cortex A17 aduce un upgrade de performanță de 60% față de generația Cortex A9 și are ca scop implementarea pe tablete și telefoane midrange spre high end. Noul procesor MediaTek e cunoscut drept MT6595 și acest octa core se vrea a fi un rival pentru Qualcomm Snapdragon 805.

Chipul va folosi arhitectura big.LITTLE de la ARM și multi procesare eterogenă, adică veți putea folosi toate cele 8 core-uri pentru cele mai solicitante sarcini, sau doar două pentru sarcini banale. MediaTek afirmă că acest chip este chiar mai rapid și mai eficient decât un Exynos octa core, dacă vă puteți imagina.

Primele terminale cu acest CPU la bord se vor lansa în a doua jumătate a acestui an.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×