Baterii de smartphone Încărcate În doar 30 de secunde? Se Întâmplă pe Kickstarter!

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 901 ori
<b>Baterii de smartphone Încărcate În doar 30 de secunde? Se Întâmplă pe Kickstarter!</b>Un nou proiect Kickstarter&nbsp;va schimba radical modul în care ne încărcăm bateriile de smartphone, dacă va primi destulă finanțare. Aparent e vorba despre o nouă tehnologie a bateriilor, care permite încărcarea în doar 30 de secunde, dar...

Un nou proiect Kickstarter va schimba radical modul în care ne încărcăm bateriile de smartphone, dacă va primi destulă finanțare. Aparent e vorba despre o nouă tehnologie a bateriilor, care permite încărcarea în doar 30 de secunde, dar deocamdata e vorba doar de baterii mici.

Nouă tehnologie e bazată pe capacitori Litiu-ion și ar putea fi acea revoluție pe care o așteptăm cu toții. Bateriile reîncărcabile sunt mai prietenoase cu mediul decât cele pe care le folosim o dată și le aruncăm apoi. Problema principală cu reîncărcabilele e că durează destul de mult să le încărcăm. Nouă tehnologie dezvoltată de Shawn West, în cadrul proiectului sau Kickstarter implica înlăturarea problemelor cu timpii lungi de încărcare.

Baterii de smartphone Încărcate În doar 30 de secunde? Se Întâmplă pe Kickstarter!

Ce a făcut Shawn? El a luat un capacitor din Litiu, care oferă electricitate de 3.8 volți și l-a asociat unui mic circuit, care scade cei 3.8 volti la 1.5 volți, mai degrabă asociați cu bateriile AA, C și D. Rezultatul e o baterie care poate fi conectată la un încărcător special și încărcată în doar câteva secunde. Conceptul principal al acestui sistem este cel de "capacitor Farad".

Cunoscut și ca un super capacitor, acesta poate reține energia pe lungi perioade de timp și se și încarcă foarte rapid. Bateriile prototip actuale ale lui Shawn sunt modele AAA, AA, C și D, iar aceeași tehnologie ar putea fi aplicată și bateriilor de pe smartphone. Sper ca să nu se întâmple cu acest proiect ce se întâmplă de obicei cu ideile bune: să fie ignorată în favoarea unor tehnologii mainstream care aduc bani producătorilor de baterii.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×