Bateriile cu grafen sunt pregătite de producţia în masă şi gata să ajungă pe viitorul tău telefon

14.102 ori
<b>Bateriile cu grafen sunt pregătite de producţia în masă şi gata să ajungă pe viitorul tău telefon</b>Auzisem la un moment dat ca Huawei P40 Pro  ar putea debuta cu o baterie de grafen la bord, dar ulterior multiple surse au negat asta. Aparent tehnologia nu era gata de producţia în masă

Auzisem la un moment dat ca Huawei P40 Pro  ar putea debuta cu o baterie de grafen la bord, dar ulterior multiple surse au negat asta. Aparent tehnologia nu era gata de producţia în masă. Mai nou ar fi, pentru că firma americană Real Graphene a anunţat că pregăteşte unităţi sample pentru producătorii de telefoane.

În secunda când am auzit "companie americană" am ştiut că asta nu sună prea bine pentru Huawei... Revenind totuşi la această veste, mostrele au trecut prin testele interne ale companiei, dar acum trebuie să treacă şi prin cele ale producătorilor de telefoane. Real Graphene vinde în acest moment doar un singur produs: o baterie externă pe bază de grafen. De ce acest hype cu grafenul? Ei bine o baterie clasică, e una Litiu-Ion, care e bazată pe transferul de energie între un electrod pozitiv Litiu-Ion şi un electrod negativ de grafit.

(Și Samsung avea proiecte legate de grafen cu ceva vreme în urmă)

În cazul Real Graphene electrodul de grafit e înlocuit cu unul acoperit cu un strat de grafen şi se schimbă compoziţia electrolitului. O baterie de 3000 mAh de acest tip ar ajunge la o încărcare de 100% în 20 de minute. În plus, bateriile pe bază de grafen au şi o viaţă mai lungă, suportând până la 1500 de cicluri de încărcare, faţă de 300-500 cât au bateriile actuale. Încă un plus e că generează mult mai puţină căldură decât cele pe Litiu şi nici nu trebuie că producătorii de baterii să schimbe echipamentul pentru a le realiza pe cele cu grafen.

Problema e că materialul acesta, grafen e scump şi greu de produs. O fâşie de grafen costă 25 de dolari, iar un kilogram costa 300.000 de dolari cu câţiva ani în urmă. Preţurile bateriilor ar putea creşte cu 30% din această cauză.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×