Bluetooth implineste 10 ani astazi!

1.085 ori
<b>Bluetooth implineste 10 ani astazi!</b>Ultimii 10 ani de telefonie au fost extrem de interesanti pentru toate persoanele implicate in acest domeniu, cu atat mai interesanti pentru Bluetooth SIG, care isi sarbatoreste cea de-a zecea aniversare astazi. Dupa 2 de ani de lucru in incercarea de a...

Ultimii 10 ani de telefonie au fost extrem de interesanti pentru toate persoanele implicate in acest domeniu, cu atat mai interesanti pentru Bluetooth SIG, care isi sarbatoreste cea de-a zecea aniversare astazi.

Dupa 2 de ani de lucru in incercarea de a standardiza Bluetooth, primele terminale cu suport pentru aceasta tehnologie isi fac aparitia in anul 2000, iar acum exista deja pe piata peste 1.5 miliarde de handseturi care suporta popularul standard de conectivitate wireless. Evident, reprezentantii Bluetooth SIG nu doresc sa se opreasca aici... Astfel, acestia lucreaza la o noua varianta de Bluetooth, care va folosi tehnologia UWB (ultra wideband) drept canal de mare viteza pentru conexiuni de acest gen.

Bluetooth SIG (Special Interest Group) a crescut, de la o grupare a catorva companii la o colaborare a peste 10.000 de membri. In cadrul CES 2008 se va alatura celebrului SIG membrul cu numarul 10.000, compania JayBird Gear LLC, care va prezenta headsetul stereo JayBird Bluetooth. Evident, va avea loc si o petrecere aniversara, cu tot fastul necesar pentru o astfel de sarbatoare. Numele Bluetooth vine de la un rege danez, Harald Blatand, care era un fan al fructelor de padure (blueberries) si a unit factiuni razboinice in Danemarca, Norvegia si Suedia. In mod similar, tehnologia Bluetooth interconecteaza terminale produse de companii rivale, de la Apple la Microsoft, si de la un banal mouse la un PDA.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×