CERF 2009 - o epopee a esecului; Microsoft Surface, singurul produs interesant (Video)

1.629 ori
<b>CERF 2009 - o epopee a esecului; Microsoft Surface, singurul produs interesant (Video)</b>Fiecare editie a showului autohton CERF a adus cu sine scaderea interesului marilor companii pentru participarea la eveniment. 2009 a reprezentat culmea acestui trend, showul fiind practic ascuns in pavilionul 15 de la Romexpo, astfel ca vizitatorii...

Fiecare editie a showului autohton CERF a adus cu sine scaderea interesului marilor companii pentru participarea la eveniment. 2009 a reprezentat culmea acestui trend, showul fiind practic ascuns in pavilionul 15 de la Romexpo, astfel ca vizitatorii puteau parcurge tot spatiul expozitional in doar 5 minute, chiar si zabovind.

Inainte de a va mira in legatura cu faptul ca la CERF 2009 nu au existat produse destinate consumatorilor, aflati ca aceasta editie a evenimentului s-a axat strict pe segmentul business. Astfel, am
avut de-a face cu un eveniment B2B (Business to Business), ceea ce face inexplicabila prezenta bloggerilor romani la conferinte si la un stand dedicat special lor.

Pentru noi, atractia principala a fost reprezentata de Microsoft Surface, celebra "masa de cafea" tehnologizata, uber-PC-ul destinat firmelor, sau cum doriti sa numiti hitul celor de la Microsoft. E drept ca nu vom vedea un astfel de produs in sufragerie prea curand, iar reprezentantii Microsoft au afirmat ca pretul terminalului nu este cunoscut inca si ca el nu este gata de lansare in Europa inca.

Nu am ignorat standul Panasonic, aruncand o privire asupra catorva televizoare din seria Viera si a catorva solutii VoIP, unele chiar din categoria "best seller". De remarcat este prezenta a numeroase companii din Taiwan, din pacate fara perla coroanei, HTC. Totusi, ne-am oprit la standul celor de la Navjack, pentru a admira in actiune un soi de OLPC, un netbook ieftin (90 de euro) care va sosi in scolile europene cat de curand, dotat cu Windows CE.

PC Modular CERF 2009

In cele din urma, am aruncat o privire asupra unui PC destinat firmelor, pe care il puteti urmari in actiune mai sus. Este vorba despre un terminal modular, incorporat intr-un soi de raft, care poate fi transportat usor si detasat la fel de usor.

Am lasat distractia la urma, jucandu-ne pe Nintendo Wii cu fetele de la FHM, destul de antrenate incat sa ne bata la box. Am fi dorit mai multe console la acest show, eventual "bunatatile" de la E3, proaspat prezentatele Project Natal (sistem de control prin gesturi pentru Xbox 360) si produsul similar al celor de la Sony, compatibil cu PlayStation 3. Ce sa mai vorbim despre PSP 2... aka PSP Go!, vedeta de asemenea la showul E3.

Per total CERF 2009 a fost o mare dezamagire, in special pentru noi, cei de la Mobilissimo, pentru ca i-au lipsit telefoanele mobile, dar si alte solutii din domeniul comunicatii. Showul continua la Romexpo pana pe 5 iunie, iar biletul costa 30 RON. Va mai exista CERF in 2010?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×