CES 2013: Nvidia anunță procesorul Tegra 4 și consola portabilă Project Shield

Autor:  | Publicat în:  NVIDIA 1.582 ori
<b>CES 2013: Nvidia anunță procesorul Tegra 4 și consola portabilă Project Shield</b>CES 2013 a început în forță, cu Nvidia prezentând oficial procesorul Tegra 4, un quad core Cortex A15 cu 72 de core-uri în GPU și suport LTE. De asemenea producătorul de chipuri ne-a surprins și cu o prezentare a unei console de gaming cu ecran...

CES 2013 a început în forță, cu Nvidia prezentând oficial procesorul Tegra 4, un quad core Cortex A15 cu 72 de core-uri în GPU și suport LTE. De asemenea producătorul de chipuri ne-a surprins și cu o prezentare a unei console de gaming cu ecran de 5 inch, numită Project Shield.

Tegra 4 este primul procesor quad core Cortex A15 și e bazat pe procesul de 28 nm. Acest Tegra aduce un nou engine pentru procesarea de imagine și îmbunătățește de 10 ori timpul necesar pentru calcul matematic în comparație cu platformele actuale. Datorită noului chip, terminalele Tegra 4 vor putea realiza HDR în captura foto de tip Burst. Nvidia afirma că datorită acestei evoluții camerele foto de pe mobil și tablete vor fi în sfârșit la nivel de DSLR.

Nvidia Project Shield

Tegra 4 aduce și suport pentru video 4K și tehnologia de display PRISM 2, care reduce consumul iluminării ecranului. Tegra 4, ca și Tegra 3 e un aranjament de 5 core-uri, 4 + 1 adică. Al cincilea core e cel pentru sarcinile care necesită mai puțină energie și economisește din baterie. O surpriză de azi de la CES 2013 e consola Nvidia Project Shield, un terminal care e practic un soi de tableta amplasată deasupra unui controller de tip Xbox. Controlerul este unul dual analog, iar consola aduce un display touch de 5 inch, Android 4.2 și o rezoluție 720p.

Nvidia Project Shield​

Există și conectivitate HDMI și gadgetul a fost prezentat făcând streaming la Assassin's Creed III. Deocamdată nu se știe prețul acestui device sau data să de lansare, dar e plăcut să știm că mai există o consolă portabilă pe piața în afară de PS vita și Nintendo 3DS.

⚡ Avem 3 telefoane de dat celor care ghicesc ora la care dă startul eMAG promoției de Black Friday în 2018 (detalii AICI).
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×