Costul de productie al lui BlackBerry Storm este mai mare decat cel al lui iPhone

Autor:  | Publicat în:  Apple 2.047 ori
<b>Costul de productie al lui BlackBerry Storm este mai mare decat cel al lui iPhone</b>iSuppli, companie care se ocupa cu studii de piata a desfacut un BlackBerry Storm pentru a descoperi suma cheltuita in procesul sau de productie si a compara valoarea componentelor sale cu cele aflate in interiorul unui iPhone 3G. Componentele utilizate...

iSuppli, companie care se ocupa cu studii de piata a desfacut un BlackBerry Storm pentru a descoperi suma cheltuita in procesul sau de productie si a compara valoarea componentelor sale cu cele aflate in interiorul unui iPhone 3G.

Componentele utilizate pentru a construi un astfel de smartphone RIM costa in jur de 203 dolari, asta in conditiile in care Verizon Wireless vinde terminalul la pretul de 199 dolari, cu un abonament pe 2 ani. Costul total al componentelor lui iPhone 3G, varianta de 8 GB este de 174 de dolari, iar AT&T vinde handsetul la acelasi pret de 199 dolari, cu un abonament pe 2 ani.

Aceste preturi nu includ si costurile software-ului, licentierea patentelor sau distribuirea terminalelor, ci doar pretul componentelor fizice. Diferenta insesizabila de 29 de dolari nu pare prea mare, dar magnitudinea sa iese in evidenta cand vorbim despre milioane de telefoane vandute. De ce sunt componentele lui Storm mai scumpe decate cele de pe iPhone?

In primul rand pentru ca iPhone 3G este un produs de generatie a doua, deci Apple beneficiaza de reduceri din partea furnizorilor de componente, plus ca noul BlackBerry este mai complex si are nevoie de mai multe componente. Conform celor de la iSuppli, Storm include 1177 de componente, dintre care 151 sunt mecanice, asta in vreme ce iPhone 3G include doar 1116.

Storm suporta si mai multe tehnologii wireless decat iPhone, oferind conectivitate EV-DO, CDMA 2000, GSM, WCDMA si HSDPA, adica roaming global in orice retea. In plus, smartphone-ul foloseste un procesor Qualcomm MSM7600, care costa 35 de dolari, 17.2% din costul total al componentelor terminalului.

Si acum, ca o intrebare ce ne pune pe ganduri... oare care dintre aceste terminale polueaza mai putin? Cei care le-au desfacut ar trebui sa stie raspunsul, analizand continutul de mercur sau materiale sintetice incluse.

via: Phonemag.com


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×