Creative Monkeyz versus ACTA, Într-o ediție specială RObotzi; Tu ai semnat petiția anti ACTA? (Video)

2.375 ori
<b>Creative Monkeyz versus ACTA, Într-o ediție specială RObotzi; Tu ai semnat petiția anti ACTA? (Video)</b>Sunt sigur că ați auzit de multe ori de ACTA în ultima săptămână, dar nu ati înțeles cu adevărat despre e vorba. La prima vedere este destul declar: o serie de legi care vor interzice producția și comercializarea de mărfuri contrafăcute și...

Sunt sigur că ați auzit de multe ori de ACTA în ultima săptămână, dar nu ati înțeles cu adevărat despre e vorba. La prima vedere este destul declar: o serie de legi care vor interzice producția și comercializarea de mărfuri contrafăcute și vor afecta și conținuturile digitale și deci și internauții. Ei bine un clip explicativ a fost postat de către cei de la Creative Monkeyz și îl vedeți mai jos, cu mențiunea că ei sunt creierele din spatele seriei RObotzi.

De remarcat și faptul că acești creatori de desene amuzante au postat clipul inițial pe YouTube, pentru ca acesta să fie apoi scos de pe site în mod bizar, aparent printr-o cerere de copyright a celor de la Creative Monkeyz. Trecând peste aspect, aflați că există o petiție online anti ACTA aici, pe care vă invităm să o semnați, dacă doriți să păstrați internetul liber.

Imaginați-vă că daca intră în vigoare această lege (pe care România a semnat-o deja), providerii noștri de Internet vor avea voie să ne urmărească toate activitățile, să monitorizeze traficul, site-urile vizitate și conținuturile descărcate. Iar pentru un singur MP3 descărcat de pe web am putea plăti sute de mii de dolari, pierde accesul la Internet și face până la 5 ani de închisoare. Cam așa arată viitorul cu ACTA în vigoare, plus că va fi un viitor fără Twitter, Facebook, YouTube și alte servicii de acest gen. O poză cu copyright postată pe Facebook va duce la închiderea contului tău, un laptop plin cu filme și MP3-uri descărcate de pe web va fi confiscat și distrus dacă te afli la vamă, iar tu vei fi amendat.

Nu rămâne decât să protestăm și să facem petiții, cum este cazul celei de aici. Deja în Polonia 10.000 de tineri au ieșit în stradă, iar statul și-a retras semnătura din ACTA.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×