Cum ar putea arăta interfața din Huawei Ark OS? Vedem capturi de ecran incluse într-un brevet al chinezilor

6.479 ori
<b>Cum ar putea arăta interfața din Huawei Ark OS? Vedem capturi de ecran incluse într-un brevet al chinezilor</b>După câteva zile timp în care nu prea am mai aflat noutăți despre sistemul de operare dezvoltat de către Huawei ca alternativă la Android-ul Google iată că online sosesc leak-uri foarte interesante. Descoperim prin intermediul

După câteva zile timp în care nu prea am mai aflat noutăți despre sistemul de operare dezvoltat de către Huawei ca alternativă la Android-ul Google iată că online sosesc leak-uri foarte interesante. Descoperim prin intermediul celor de la winfuture.de faptul că recent compania chineză a înregistrat numele "Ark OS" în Germania, un brevet marca DPMA (Biroul de brevete și trademark din Germania) fiind acum publicat.

Huawei Ark OS

Aplicația de trademark a fost completată la data de 24 mai 2019 și pe lângă denumirea OS-ului indicată aici, avem parte și de câteva capturi de ecran care au rolul de a proteja anumite elemente ale interfeței din sistemul de operare. Vedem câteva astfel de screenshot-uri, majoritatea din meniuri ce prezintă administrarea aplicațiilor și design-ul din aceste secțiuni ale software-ului.

Huawei Ark OS

Din câte se poate remarca, acestea scot la iveală o intefață complet diferită comparativ cu ce avem la ora actuală pe telefoanele Huawei ce rulează Android-ul Google. Design-ul nu este cel mai arătos posibil, dar rolul capturilor de ecran de față este acela de a prezenta așezarea elementelor în interfață, setup brevetat iată în Germania.

Huawei Ark OS

În multe dintre capturi apare mențiunea "Android Green Alliance" - aceasta fiind o asociație compusă din Huawei și companiile chineze Tencent, respectiv Alibaba care și-au luat angajamentul acum câțiva ani de a introduce standarde de calitate și design pentru aplicațiile lor destinate sistemului de operare Google.

Huawei Ark OS

Aplicațiile reprezentate în brevet sunt unele Android și nu știm exact dacă aceste capturi sunt asociate sistemului de operare pregătit de către Huawei. De asemenea, nu știm dacă este vorba despre o versiune customizată de Android bazată pe AOSP sau de un OS complet nou, dezvoltat de la zero care să ofere suport pentru aplicații Android.

Vom avea de așteptat ceva timp pentru a ne lămuri cum stă treaba și din câte am auzit ultima dată, abia la toamnă ar exista șanse să vedem OS-ul Huawei dezvăluit oficial. 

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×