Cum avea Nokia telefoane touch și tablete În prototip Înainte de Apple și cum a reușit să Își rateze șansa

1.723 ori
<b>Cum avea Nokia telefoane touch și tablete În prototip Înainte de Apple și cum a reușit să Își rateze șansa</b>în cazul în care nu știati, cu 10 ani în urma Nokia avea planuri foarte mari pentru industria telefoanelor mobile. Fostul designer șef al companiei finlandeze, Frank Nuovo povestește în urmă cu mai bine de 10 ani existau deja prototipuri de...

în cazul în care nu știati, cu 10 ani în urma Nokia avea planuri foarte mari pentru industria telefoanelor mobile. Fostul designer șef al companiei finlandeze, Frank Nuovo povestește în urmă cu mai bine de 10 ani existau deja prototipuri de telefoane cu ecran touch color și un buton singular sub display.

Terminalul era prezentat găsind un restaurant pe hartă, suportând jocuri video și comandând cosmetice online. și asta se întâmplă cu 7 ani înaintea de sosirea lui iPhone! în plus, mai aflăm și că la începutul anilor 90 Nokia avea deja un computer mobil cu ecran touch și conexiune wireless în faza de prototip. Nuovo afirma că Nokia avea rețetă perfectă pentru succes și ar fi întrecut Apple cu mult, dar din păcate prototipurile nu au ajuns vreodată pe piața în faza finală. Se cheltuiau foarte mulți bani pe cercetare și dezvoltare și nu se concretiza nimic, iar asta a săpat la temelia companiei nordice.

Producătorul finlandez a fost lider global în producția de telefoane mobile timp de 14 ani, până în acest an, când a pierdut titlul în favoarea Samsung. La finalul lui 2007, atunci când Apple iPhone era deja pe piata, Nokia avea încă o cotă de piața globală de 40.4%. Acum a ajuns doar la 21% și acțiunile sale sunt la pragul critic al ultimilor 16 ani. Paul Jacobs, director Qualcomm afirma că a fost surprins că atunci când colabora cu Nokia în 2008 finlandezii petreceau prea mult timp făcând strategii și de îndată ce puneau mâna pe o nouă tehnologie le lua 6 luni să analizeze oportunitatea și ratau șansa de a fi primii.

Cu 40 de miliarde de dolari cheltuite pe cercetare și dezvoltare în ultimii 10 ani, Nokia se afla astăzi pe buza prăpăstiei. Se va ridica oare din nou?

Nokia - bursa

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×