De ce are LG Nexus 4 prețul de 299 dolari si cum se pierde acesta până la operatori…

Autor:  | Publicat în:  LG 2.471 ori
<b>De ce are LG Nexus 4 prețul de 299 dolari si cum se pierde acesta până la operatori…</b>LG Nexus 4, cel mai nou Google Phone, cu Android 4.2 la bord a fost anunțat la începutul acestei săptămâni de către Google și urmează să intre în magazine pe la mijlocul lunii. Un aspect surprinzător al acestui produs este prețul sau, de doar...

LG Nexus 4, cel mai nou Google Phone, cu Android 4.2 la bord a fost anunțat la începutul acestei săptămâni de către Google și urmează să intre în magazine pe la mijlocul lunii. Un aspect surprinzător al acestui produs este prețul sau, de doar 299 dolari pentru versiunea de 8 GB și 349 dolari pentru cea de 16 GB.

Având în vedere că la aceste prețuri primim un procesor quad core Snapdragon S4 Krait, 2 GB RAM și un ecran IPS cu rezoluție de 1280 x 768 pixeli, prețul este foarte, foarte bun. De obicei telefoanele cu astfel de dotări costa între 500 și 700 de dolari, fără abonament. Ar putea fi vina lipsei de LTE pe acest model, dar nici acest aspect nu ar scădea prețul cu atât de mult. Google ar putea să fi suportat din costuri pentru a reduce pe cât posibil prețul acestui model și ar fi gata să vândă în pierdere, dacă noi nou stim că astfel de smartphone-uri costa pe undeva la 150 - 200 de dolari la fabricare.

Ce e bizar e că deși Google vinde la prima mână ieftin telefoanele LG Nexus 4, operatorii parteneri practică aceleași tarife ca și la celelalte modele high end. Spre exemplu, T-Mobile vinde terminalul cu prețul de 199.99 dolari plus 20 de rate lunare de 15 dolari, adică un total de 500 de dolari. în Spania și Italia, LG oferă telefonul operatorilor la prețul de 299, respectiv 349 euro, deci încă o creștere. în plus, LG le recomanda operatorilor un preț de 599 de euro pentru smartphone.

Cum rămâne cu ideea de preț competitiv și oare ce are Google de spus atunci când prețul sau original este crescut atât de mult?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×