Detalii legate de CPU + GPU de pe iPad 4th

Autor:  | Publicat în:  Apple 745 ori
<b>Detalii legate de CPU + GPU de pe iPad 4th</b>iPad 4th a debutat și în România din 2 noiembrie, odată cu iPad mini și iPhone 5. Schimbările nu sunt majore, un alt procesor și acceerator grafic, conectorul Lightning preluat de pe iPhone 5. AnandTech a ajuns a studia device-ul Apple pe toate...

iPad 4th a debutat și în România din 2 noiembrie, odată cu iPad mini și iPhone 5. Schimbările nu sunt majore, un alt procesor și acceerator grafic, conectorul Lightning preluat de pe iPhone 5. AnandTech a ajuns a studia device-ul Apple pe toate părțile, normal că s-au aplecat asupra Apple A6X.

Este vorba de un procesor dual-core cu fiecare nucleu la 1.4 GHz, interfața pe 128-bit a fost preluată de la Apple A5X. Supriza a fost dată de GPU, unul nou denumit PowerVR SGX554. Acesta-i mult mai avansat decât soluția de pe iPad 3th sau iPhone 5. Capacitățile sale sunt duble la nivel de procesare față de iPad 3th, cu o singură generație în spate.

Frecvența de lucru de pe PowerVR SGX554 ar fi cu 15% peste cea din iPad 3, GLBenchmark relefă un spor de performanță de până la 65%. Concluzia ar fi că iPad 4th va aduce un spor de viteză în toate operațiile duse pe tabletă. Apple a lucrat serios în a aduce un CPU dual-core și un GPU de top care luat sub analiză oferă mai multe decât orice altă soluție existentă acum în piață și implementată pe tabelete Android sau cu Windows RT.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×