Despre Nokia Lumia 520, 720 și noul CEO Nokia pe Balcani, Rossen Petkov

2.034 ori
<b>Despre Nokia Lumia 520, 720 și noul CEO Nokia pe Balcani, Rossen Petkov</b>După Visual Fan, cu lansarea lui Allview V1 Viper, am participat și la una din puținele lansări ale Nokia pe plan local. Și-au prezentat șeful pe România și Bulgaria. Se numește Rossen Petkov și conduce Nokia România & Balcani. Până acum ceva...

După Visual Fan, cu lansarea lui Allview V1 Viper, am participat și la una din puținele lansări ale Nokia pe plan local. Și-au prezentat șeful pe România și Bulgaria. Se numește Rossen Petkov și conduce Nokia România & Balcani. Până acum ceva timp era un român pe această poziție, acum a sosit rândul unui bulgar. 

Au adus și două telefoane: Lumia 720 și 520. Mobilissimo.ro vi le-a prezentat de la MWC Barcelona 2013 în cadrul unor clipuri de tip hands-on detaliate, făcute la fața locului. Nokia Lumia 720 a ajuns în oferta Vodafone și Orange de săptămâni bune, așa că nu puteam spune că este o lansare făcută ca la carte. Nokia Lumia 520 ar fi un best buy veritabil, îl găsiți importat neoficial pe la diverse magazine online la prețuri de peste 780 lei.

Culmea este că nici acum nu s-a furnizat niciun detaliu privind Nokia Lumia 520 și momentul în care va fi regăsit în oferta operatorilor telecom, nici măcar un preț local de comercializare. Pe surse semi-oficiale știu că ar sosi în viitorul apropiat. Despre Nokia Lumia 925 nici că nu s-a discutat, din moment ce Lumia 520 nu a ajuns oficial, deși prin Asia a ajuns în stocurile magazinelor prin luna aprilie.

Despre Nokia Lumia 520, 720 și noul CEO Nokia pe Balcani, Rossen Petkov

M-am jucat cu Nokia Lumia 520, era pus alături de Lumia 620, 720, 920. Experiența este aceeași indiferent de smartphone. Windows Phone 8 vine cu aceeași interfață, diferă diagonala ecranului, tehnologia din spatele său, viteza în interfață, browsing și rulare aplicațiilor este în mare aceeași.

Nokia Lumia 520 ar fi fost un hit veritabil dacă sosea la timp. Telefoanele Android cu CPU dual-core au ajuns a costa sub 200 de euro și încep a livra o experiență din ce în ce mai bine pusă la punct, nu mai ai parte de lag, rulează mare parte din aplicațiile existente în Google Play fără probleme. Tocmai de aceea, Lumia 520 trebuia livrat mai repede în piață.

Despre Nokia Lumia 520, 720 și noul CEO Nokia pe Balcani, Rossen Petkov

Evenimentul Nokia nu a avut parte de strălucirea de acum ceva timp când lansau Lumia pentru prima dată în țara noastră într-un show cu adevărat grandios. România nu este o țintă primordială pentru ei și prefer să ne lase la urmă în ce privește lansarea de terminale etc.

Mi-aș fi dorit să văd o prezentare mai nuanțată. Windows Phone 8 nu mai este o noutate absolută pentru noi și când folosesc Noi mă refer la cei din presa tech. Ne-au trecut telefoane cu Windows Phone 8 prin mână, le-am văzut la lucru: Nokia Lumia 620 prin intermediul lor, Lumia 920 prin evoMAG, HTC 8X de la Orange, Lumia 720 tot prin Orange. Nokia nu-i capabil la nivel local nici să participe activ cu unități pentru review când este vorba de noutăți…

îmi dau seama că Rossen Petkov și colegul său s-au adresat unei audiențe pe care nu o cunoșteau așa bine. Una este să ai un român care să te urmărească și alta când ai un străin nevoit să alerge pe la diverse filiale, în sens figurat.

Despre Nokia Lumia 520, 720 și noul CEO Nokia pe Balcani, Rossen Petkov

Despre Nokia Lumia 520, 720 și noul CEO Nokia pe Balcani, Rossen Petkov

Despre Nokia Lumia 520, 720 și noul CEO Nokia pe Balcani, Rossen Petkov

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×