După 10 ani de existenţă Xiaomi am aflat de la ce vine logo-ul companiei şi particula "Mi"

4.629 ori
<b>După 10 ani de existenţă Xiaomi am aflat de la ce vine logo-ul companiei şi particula "Mi"</b>2020 e un an mare pentru Xiaomi, care îi găseşte pe chinezi pe locul întâi în pieţe uriaşe ca India, dar şi crescuţi foarte mult în Europa. E şi un an special de aniversare, compania împlinind 10 ani de existenţă

2020 e un an mare pentru Xiaomi, care îi găseşte pe chinezi pe locul întâi în pieţe uriaşe ca India, dar şi crescuţi foarte mult în Europa. E şi un an special de aniversare, compania împlinind 10 ani de existenţă. Cu această ocazie, cofondatorul companiei, Lei Jun a explicat ce înseamnă logo-ul companiei şi particula "Mi".

Fie că vă vine să credeţi sau nu, e vorba despre o aluzie la filmele cu Tom Cruise "Mission Impossible"Lei Jun a detaliat tot pe forumul destinat comunităţii de fani Xiaomi. Aflăm că prima întâlnire a creierelor luminate care au deschis firma a avut loc pe 14 ianuarie 2010. A partajat şi o fotografie cu fondatorii la o ceainărie, ieşiţi să pună la cale detaliile. Mai descoperim că Xiaomi s-ar fi putut numi foarte uşor "Red Star", daca nu era o problemă cu trademark-ul şi drepturile asupra numelui.

Xiaomi

"Xuande" a fost o altă propunere, dar nu sună aşa atractiv ca Xiaomi. Tot pe listă au mai fost şi propuneri ca "Red Storm", "Antong" sau "Lingxi". E bizar să auzim de chestiunea cu Mission Impossible, deoarece ştiam că acel "Mi" înseamnă "Mobile Internet", indicând că Xiaomi e o companie care se ocupă de produse mobile pe Internet. Ce e drept la începuturile sale Xiaomi şi ascensiunea sa păreau o "misiune imposibilă" sau foarte, foarte grea.

"Xiaomi" luat ca un cuvânt înseamnă "Mei şi orez", o aluzie la un concept budist. Înseamnă că trebuie să porneşti de la lucrurile mici pentru a ajunge la cele mari.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×