Fostul șef Research in Motion avea planuri mari Înainte să părăsească producătorul de BlackBerry-uri

Autor:  | Publicat în:  BlackBerry 871 ori
<b>Fostul șef Research in Motion avea planuri mari Înainte să părăsească producătorul de BlackBerry-uri</b>Se pare că Jim Balsillie, fost director executiv la Research in Motion, producătorul de terminale BlackBerry avea planuri mărețe pentru compania canadiană înainte să o părăsească. După cum știți deja, Balsillie și celălalt director, Mike...

Se pare că Jim Balsillie, fost director executiv la Research in Motion, producătorul de terminale BlackBerry avea planuri mărețe pentru compania canadiană înainte să o părăsească. După cum știți deja, Balsillie și celălalt director, Mike Lazaridis și-au părăsit pozițiile de conducere. Ei bine aflați că Jim Balsillie dorea să reinventeze RIM, schimbând radical strategia companiei.

Oficialul avea în plan o colaborare cu cei mai mari operatori din America de Nord și Europa, pentru a oferi servicii pentru terminalele non-BlackBerry, bazate pe rețeaua proprietară RIM. Ideea era ca operatorii să folosească rețeaua Research în Motion pentru a oferi abonamente mai ieftine, limitate la socializare și mesagerie instant. și asta pentru a atrage posesorii de telefoane low end să facă upgrade-ul la smartphone-uri... Din păcate discuțiile cu operatorii au eșuat, iar problemele celor de la RIM s-au amplificat până la punctul în care toți directorii au fost schimbați, ca și cei doi CEO.

Planul lui Balsillie ar fi dus RIM spre o epocă în care era definită de serviciile wireless pe care le oferă și nu de terminalele BlackBerry. La urma urmei, rețeaua companiei canadiene și serviciile asociate îi aduc 1 miliard de dolari pe trimestru și asta separat de veniturile din zona BlackBerry, care iese în pierdere în ultima vreme. Imaginați-vă un nou serviciu oferit în exclusivitate de RIM în colaborare cu operatori, cu prețuri foarte scăzute pentru socializare prin Twitter și Facebook, accesibile pentru posesorii de terminale low, mid sau high end. Cum vă suna o astfel de ofertă și are oare RIM inspirația și curajul să pună în mișcare această idee?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×