Google a trisat la licitatia pentru spectrul de 700 MHz afirma republicanii

Autor:  | Publicat în:  Google 1.019 ori
<b>Google a trisat la licitatia pentru spectrul de 700 MHz afirma republicanii</b>Va informam intr-o serie de articole anterioare despre planul final al celor de la Google, care au participat la licitatia pentru spectrul de 700 MHz, nu atat pentru a castiga frecventele wireless, cat pentru a obtine de la FCC o deschidere a serviciilor...

Va informam intr-o serie de articole anterioare despre planul final al celor de la Google, care au participat la licitatia pentru spectrul de 700 MHz, nu atat pentru a castiga frecventele wireless, cat pentru a obtine de la FCC o deschidere a serviciilor catre public.

FCC anuntase ca daca se va atinge o anumita suma in cadrul licitatiei, atunci frecventele puse la dispozitie vor beneficia de "open access", fiind disponibile utilizatorilor indiferent de terminalele folosite. Google a licitat suma necesara, fara a-si adjudeca frecventele, dar a obtinut ceea ce dorea: acces liber la servicii wireless. Se pare ca senatorii republicani din SUA au aflat abia acum de aceasta initiativa si au fost atat de socati incat i-au intrebat pe cei de la FCC daca au fost "pacaliti".

FCC, Google si operatorul Verizon, marele castigator al licitatiei dezbatusera deja acest subiect luni bune, ba chiar Verizon initiase un proces, la care a renuntat in cele din urma. In cazul in care operatorul nu ar fi castigat, Google devenea cu 4.6 miliarde de dolari mai sarac, astfel ca gigantul motoarelor de cautare si-a asumat un risc care valoreaza cam cat Yahoo, la ora actuala.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×