Google liciteaza miliarde pentru banda wireless de 700 Mhz

Autor:  | Publicat în:  Google 751 ori
<b>Google liciteaza miliarde pentru banda wireless de 700 Mhz</b>Google a anuntat ieri ca, in cazul adoptarii de catre FCC a unui framework care ar incuraja competitia si s-ar axa&nbsp; pe alegerea consumatorilor, compania ar fi interesata de participarea la o licitatie pentru banda wireless de 700 Mhz. Gigantul...

Google a anuntat ieri ca, in cazul adoptarii de catre FCC a unui framework care ar incuraja competitia si s-ar axa  pe alegerea consumatorilor, compania ar fi interesata de participarea la o licitatie pentru banda wireless de 700 Mhz.

Gigantul motoarelor de cautare a insistat, prin numeroase apeluri la FCC ca organizatia sa aplice o serie de reguli in cazul licitatiei. Astfel, indiferent de castigatorul acesteia, interesul consumatorilor ar fi mai presus de orice. Google a incurajat FCC sa ceara adoptarea a 4 tipuri de platforme "deschise", ca parte a conditiilor de licentiere. Printre acestea se numara aplicatii "deschise", care permit consumatorilor sa downloadeze si sa utilizeze orice soft, continut sau serviciu, sau terminale "deschise", care permit consumatorilor sa aleaga reteaua wireless dorita pentru un anumit terminal.

De asemenea printre platforme se numara si o serie de servicii "deschise", care vor fi disponibile companiilor third party dupa cumpararea licentei pentru serviciile wireless bazate pe noua tehnologie. Cea de-a patra plaftorma propusa de Google este reprezentata de o serie de retele "deschise" care se vor putea interconecta cu usurinta, folosind tehnologia bazata pe utilizarea bandei de 700MHz. CEO-ul Google, Eric Schmidt a trimis o scrisoarea sefului FCC, Kevin Martin, in care recomanda ca organizatia sa adopte cele 4 platforme si anunta ca Google va licita 4.6 miliarde de dolari in cadrul licitatiei pentru noua banda wireless.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×