Google Play va obliga producătorii de aplicaţii să treacă la o nouă iconografie pe bază de “Squircle”

1.179 ori
<b>Google Play va obliga producătorii de aplicaţii să treacă la o nouă iconografie pe bază de “Squircle”</b>Google doreşte o uniformizare a lookului aplicaţiilor, la nivel de iconografie cel puţin. Astfel, pe viitor aplicaţiile din Google Play store vor avea iconuri cu format similar şi un look uniform pe tablete, telefoane, Chromebook-uri

Google doreşte o uniformizare a lookului aplicaţiilor, la nivel de iconografie cel puţin. Astfel, pe viitor aplicaţiile din Google Play store vor avea iconuri cu format similar şi un look uniform pe tablete, telefoane, Chromebook-uri.

Dezvoltatorii vor trebui să se conformeze la noile reguli şi să adopte celebrul (sau infamul) "Squircle". E vorba despre iconurile în formă de pătrat cu colţuri rotunjite. Samsung a folosit asta din belşug în One UI spre exemplu. Google îşi doreşte un look mai curat şi aerisit, iar asseturile de iconuri trebuie să aibă aceeaşi mărime, de 512 x 512 pixeli. Nu au voie să aibă fundalul transparent.

Colţurile curbate şi drop shadows pot fi aplicate, în vreme ce raza colțurilor trebuie să fie 20% din mărimea iconurilor. Reglementările se aplică pe Android şi Chrome OS, dar nu şi pe Android TV, Wear sau Auto. Nu va afecta nici APK Launcherele de pe Androd. Cerinţele sunt aplicate din luna aprilie, iar din mai nu mai ai voie să urci o aplicaţie fără să respecţi regulile.

Dacă până pe 24 iunie nu ai iconul cel nou, el va fi înlocuit automat cu un template alb squircle.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×