IDC estimează o creştere de peste 10% pentru segmentul purtabilelor în 2019; Apple rămâne lider detaşat

543 ori
<b>IDC estimează o creştere de peste 10% pentru segmentul purtabilelor în 2019; Apple rămâne lider detaşat</b>Anul 2019 este unul al telefoanelor pliabile, aparent al revenirii tabletelor, dar şi al purtabilelor. O arată şi cifrele de la IDC, care estimează o creştere a segmentului purtabilelor cu peste 10%. Apple va rămâne lider de piaţă

Anul 2019 este unul al telefoanelor pliabile, aparent al revenirii tabletelor, dar şi al purtabilelor. O arată şi cifrele de la IDC, care estimează o creştere a segmentului purtabilelor cu peste 10%. Apple va rămâne lider de piaţă, cu distanţă mare faţă de restul rivalilor.

În zona purtabilelor sunt luate în calcul atât Apple Watch, cât şi AirPods. Raportul IDC e mult mai complex decât cifrele pentru anul 2019. Acoperă perioada de 5 ani până în 2023 inclusiv. Căştile precum AirPods vor aduce o cotă de piaţă de 27.4% pentru Apple, iar ceasurile o cotă de 45.6%. Apple reprezintă de una singură 70.3% din toate purtabilele.

Studiu IDC

Singura zonă în care firma din Cupertino nu acţionează încă este cea a braţărilor sport. Cu căşti wireless cu asistenţi virtuali şi căşti tot mai complexe, e clar că segmentul evoluează. Întreaga piaţă va creşte cu 15.3% în acest an la 198.5 milioane de unităţi. Segmentul e împins în faţă şi de funcţiile legate de fitness şi sănătate.

Până la final de 2023 vom avea 279 de milioane de unităţi vândute, cu o creştere de 8.9% pe an până atunci. Apple şi partenerii săi din zona medicală au publicat deja primele rezultate ale studiului asupra aritmiei realizat cu ajutorul lui Apple Watch, deci impactul global al purtabilelor începe să se simtă.

Nişa căştilor tot mai deştepte şi poate chiar a headseturilor AR poate complica aceste estimări.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×