Google și marile edituri ajung la o Înțelegere pe tema cărților digitale

Autor:  | Publicat în:  Google 1.004 ori
<b>Google și marile edituri ajung la o Înțelegere pe tema cărților digitale</b>După o bătălie în tribunale timp de 7 ani, Google și Asociația Publisherilor Americani au ajuns la o înțelegere în sfârșit, pe tema creării de copii digitale ale cărților existente pe piață. &nbsp; Scopul celor de la Google este să aibă...

După o bătălie în tribunale timp de 7 ani, Google și Asociația Publisherilor Americani au ajuns la o înțelegere în sfârșit, pe tema creării de copii digitale ale cărților existente pe piață.

Scopul celor de la Google este să aibă la dispoziție o bibliotecă digitală care să includă toate lucrările scrise vreodată. S-a ajuns totuși la proces, problema fiind faptul că editurile au considerat că în acest caz drepturile de autor au fost încălcate de Google, compania scanând și postând milioane de cărți și reviste online prin proiectul Google Library. Astfel, operele devine accesibile online și Google și-a justificat acțiunile afirmând că face un serviciu public, punând la dispoziția utilizatorilor marile opere.

Acum că aceste două părți au ajuns la o înțelegere, editurile vor putea să decidă dacă își doresc operele publicate de Google sau nu, în varianta digitală în Google Library. Cei care aleg să participe la program vor primi o copie digitală a materialului lor, în vreme ce operele editurilor care nu sunt de acord vor fi înlăturate din bibliotecă virtuală. Parteneriatul include mari biblioteci din toată lumea, inclusiv a New York Public Library și pe cea de la Universitatea Stanford.

⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×