Motorola renunță la proiectul WebTop, aparent nu a prins la public

Autor:  | Publicat în:  Motorola 777 ori
<b>Motorola renunță la proiectul WebTop, aparent nu a prins la public</b>La MWC 2011 priveam cu mare interes initiațiva WebTop, de la Motorola, care presupunea utilizarea unui smartphone cu o platformă specială, care se conecta la un laptop sau la un Smart TV. Această platformă specială permitea controlul tuturor acestor...

La MWC 2011 priveam cu mare interes initiațiva WebTop, de la Motorola, care presupunea utilizarea unui smartphone cu o platformă specială, care se conecta la un laptop sau la un Smart TV. Această platformă specială permitea controlul tuturor acestor device-uri, iar acum o vedem "casată".

Softul Webtop oferea opțiunea ca terminalele Motorola suportate, precum Motorola Atrix 4G să se conecteze la un accesoriu compatibil precum un dock Laptop sau un dock multimedia HD. Apoi pornea un mediu de lucru bazat pe Ubuntu, care se sincroniza cu telefonul intr-un mod eficient. Cu câteva săptămâni în urmă apărusera zvonuri că se va renunța la această soluție, iar acum Moto confirmă veștile proaste.

WebTop a fost închis, cu mențiunea că Motorola consideră că produsul nu a avut destul succes pentru a fi viabil. Scopul lor era ca experiența de pe smartphone sa fie extinsă pe ecranele mai mari. E posibil ca Motorola sa foloseasca lecția învațată în acest caz pentru un produs viitor, eventual unul evoluat din Chrome OS. Se zvonea la un moment dat că Android 5.0 se va adresa si notebook-urilor... Vom vedea cum evolueaza conceptul din spatele lui Webtop și dacă mai este loc pe piață pentru așa ceva.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×